Multimilenara „civilizație” a Chinei. „Sărbătoarea cărnii de câine” continuă

Multimilenara „civilizație” a Chinei. „Sărbătoarea cărnii de câine” continuă

De obicei, mii de patrupede sunt sacrificate, la sfârșitul lunii iunie, în Yulin, un oraș din sudul Chinei, celebru pentru acest sălbatic „festival”.

Sunt primele orașe care au luat această măsură în China, în secolul 21.

Dar, în orașul Yulin, unde festivalul cărnii de câine a început duminică, odată cu solstițiul de vară, va continua o săptămână de „gastronomie canină”, zeci de câini strânși în cuști înguste așteptându-și soarta de a fi uciși și mâncați de cetățenii unei țări care se pretinde noul zmeu al lumii.

Ca în fiecare an, galantarele măcelăriilor sunt pline de carcase de câini.

Ne puteți urmări și pe Google News

Dar, unele restaurante afirmă că nu mai sunt client atât de numeroși ca altădată. Și din cauza obsesiei privind securitatea alimentară care a pus stăpânire pe țară, în urma pandemiei Covid-19.

În plus,pe rețelele sociale, mulți chinezi cer interzicerea acestui festival, al cărui nou nume „Festivalul solstițiului de vară”, nu mai păcălește pe nimeni.

„Nu este suficient că acest așa zis festival este o rușine de amploare mondială? Când vom respecta securitatea alimentară? Închideți acest festival în acest moment”, a pledat un utilizator al rețelei Weibo.

Proprietarii unor restaurante au declarant că autoritățile nu le-au cerut să înceteze să mai vândă carne de câine, în ciuda recentelor măsuri administrative luate de autorități.

În opinia lui Deborah Cao, specialist în drepturile animalelor la Universitatea Griffith din Australia, „festivalul” in Yulin este tolerat de autorități.

„Cele mai multe activități legate de comerțul cu carne de câine contravin reglementărilor existente în materie de siguranță alimentară”, spune ea.

În orice caz, în China, aceste reguli „nu sunt în general aplicate” și „nimeni nu este făcut responsabil”, a adăugat Deborah Cao.