Evenimentul Zilei > Economie > Mugur Isărescu, mai bogat cu un milion de euro. Profitul Guvernatorului BNR s-a dublat pe timp de pandemie
Mugur Isărescu, mai bogat cu un milion de euro. Profitul Guvernatorului BNR s-a dublat pe timp de pandemie

Mugur Isărescu, mai bogat cu un milion de euro. Profitul Guvernatorului BNR s-a dublat pe timp de pandemie

Casa de vinuri a lui Mugur Isărescu a înregistrat un profit net de două milioane de lei, iar vânzările au ajuns la nivelul de un milion de euro.

Casa de vinuri a guvernatorului BNR a înregistrat, în 2020, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 1,9 milioane de lei, mai mult decât dublu față  de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Profitul net al pogdoriei de la Drăgăşani, deţinută de guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, se îndreaptă către un profit net de două milioane de lei, iar vânzările au ajuns la nivelul de un milion de euro. Mugur Isărescu a reuşit în 2020, așadar în plină pandemie, să-şi dubleze profitul net al companiei producătoare de vinuri pe care o deţine, Măr SRL.

Compania Măr SRL din Drăgăşani, judeţul Vâlcea, producătorul de vin deţinut de familia Isărescu, a terminat anul 2020 cu un profit net de aproape 1,9 milioane de lei, mai mult decât dublu față  de anul precedent, arată datele de la Ministerul de Finanţe.

Acesta a fost anul cu cel mai mare profit înregistrat vreodată de compania lui Isărescu

Guvernatorul Mugur Isărescu, care are 40 de hectare de viţă-de-vie în Drăgăşani, vinde nouă sortimente de vin, potrivit datelor, iar cele mai vechi sortimente sunt produse în 2012.

Afacerea cu vinuri a guvernatorului BNR a raportat cele mai bune rezultate financiare în 2010, când la o cifră de afaceri de 270.000 de euro, profitul s-a apropiat de 150.000 de euro. Iar în 2019, compania înregistrase un profit net de 846.599 lei.

Compania este manageriată de fiul guvernatorului, Mugurel Costin Isărescu. Pe de altă parte, cifra de afaceri a companiei a ajuns la 5,2 milioane de lei, mai mare cu un milion de lei faţă de anul precedent. Compania a avut în medie 22 de salariaţi, mai arată datele publice.

Vinurile realizate de Casa Isărescu se găsesc în reţelele de magazine Annabella, Auchan, Carrefour, Kaufland, Mega Image, Metro şi Selgros, conform datelor de pe site-ul companiei. Crama produce vinuri din soiurile Cabernet Sauvignon, Sauvignon Blanc, Fetească Regală, Crâmpoşie selecţionată, Tămâioasă Românească, Merlot, Negru de Drăgăşani şi Syrah, informează Capital.