Evenimentul Zilei > International > MTI: Szijjártó: În Ungaria va fi lansat un nou program de subvenţionare pentru companiile exportatoare
MTI: Szijjártó: În Ungaria va fi lansat un nou program de subvenţionare pentru companiile exportatoare

MTI: Szijjártó: În Ungaria va fi lansat un nou program de subvenţionare pentru companiile exportatoare

În Ungaria va fi lansat un nou program de subvenţionare pentru companiile exportatoare din această ţară - a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior, marţi, pe pagina sa de Facebook.

Péter Szijjártó a evidenţiat că, în urma pandemiei, se creează un nou sistem economic mondial şi concurenţial, care oferă o oportunitate excelentă pentru ţări precum Ungaria, a căror performanţă economică este determinată fundamental de exporturi.

Companiile ungare obţin o pondere din ce în ce mai mare din exporturile Ungariei – a declarat politicianul. Acesta a mai adăugat că, dacă nu ar fi aşa, atunci Ungaria nu s-ar poziţiona pe plan mondial pe locul al 34-lea privind performanţa la export, deşi în privinţa populaţiei se situează doar pe locul al 92-lea.

Potrivit ministrului, în ultimii ani, multe companii ungare au obţinut performanţe la export, în principal pe pieţele ţărilor îndepărtate, însă, pentru a putea face progrese suplimentare, acestea pot fi posibile numai dacă vor reuşi să stabilească o anumită prezenţă pe piaţa ţării date: să construiască o fabrică, să realizeze cel puţin o etapă simplă din procesul de producţie în ţara respectivă – a spus Péter Szijjártó.

Prin urmare, marţi, a fost lansat un nou program de subvenţionare pentru companiile ungare cu performanţe şi rezultate serioase, care sunt deja prezente pe pieţele de export ale ţărilor îndepărtate, în vederea stabilirii unei
prezenţe fizice.

Acestea urmează să desfăşoare o activitate de producţie sau o parte din activitatea de producţie va fi realizată pe piaţa acelei ţări, pentru a spori şi mai mult performanţa acestor firme la export – a explicat politicianul.

Péter Szijjártó a declarat că pentru acest program vor fi alocate 23 de miliarde de forinţi (65,44 milioane euro). Proiectele pot fi depuse începând cu data de 24 august, dar oportunitatea înregistrării va fi posibilă deja de marţi.

Cea mai mare subvenţie pe care o companie o poate obţine este de 3 miliarde de forinţi (8,54 milioane euro) – a declarat politicianul. Acesta a menţionat că este justificată întrebarea: de ce sunt subvenţionate aceste companii să facă investiţii în străinătate?

Deoarece aceste investiţii cresc performanţa la export a companiei date, vor fi create astfel noi locuri de muncă şi în Ungaria. Performanţa din Ungaria a companiei este consolidată şi de succesul ei de pe pieţele externe – a declarat ministrul ungar al afacerilor externe şi comerţului exterior.

Traducere: Ladislau Endrefy, Rador

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: