După semnarea parteneriatului cu reprezentanţii societăţii civile din Timişoara, fostul premier a precizat acesta reprezintă "una din cele mai interesante etape de concretizare a intereselor noastre de asociere”.

„Prezenţa la Timişoara reprezintă unul din punctele obligatorii ale maturizării politice ale Iniţiativei Civice de Centru Dreapta. Este o onoare să fiu alături de membrii Societăţii Timişoara. Înţelegem cu toţii cât de importantă este acţiunea comună în vederea atingerii scopurilor comune asupra cărora am convenit aproape fără vorbe, pe seama a ce s-a întâmplat în ultimii ani şi în ultimele două săptămâni".

Ungureanu a mai spus că va vota la Referendum. "Nu am ezitat niciodată să îmi exprim votul. Voi merge la vot şi voi pune ştampila pe NU", a spus el.

În context, Ungureanu, spune că ICCD mizează pe unirea tuturor celor care sunt împotriva felului în care se face astăzi politică la nivelul puterii, împotriva celor care vor să confişte viitorul României, pentru a ne readuce la nivelul de la începutul anilor 90.

"Credem că este nevoie de o reconstrucţie a clasei politice, de o refacere a resursei umane implicate în politică. Credem că putem fi activi fiind complementari în acţiuni, împărtăşind aceleaşi obiective, în a regrupa cetăţeni, organizaţii, asociaţii civice, care împărtăşesc acţiunile noastre etice, într-o singură mare platformă capabilă să intre în lupta electorală sub o siglă nouă, sub steag nou, cu candidaţi atent selectaţi care să evite traseismul.(…) Este nevoie de o legislaţie care să sancţioneze traseismul politic. Nu putem fi păcăliţi la infinit şi nici trădaţi de cei cărora le dăm votul. Traseismul politic este un act penal, şi trebuie sacţionat ca atare", a mai declarat fostul premier.

"Ich bin ein Berliner", scos din context

De la Timişoara MRU i-a servit o lecţie cultural – istorică preşedintelui interimar. "Domnul Crin Antonescu face şi referinţe culturale în discursul său, «Ich bin ein Berliner». Nu mă pot abţine să nu fac o comparaţie, în defavoarea domnului Antonescu: între Keneddy şi domnia sa, între cei care erau în jurul preşedintelui american în 1963, mari oameni de stat şi trupa de oameni politici cu atitutdini încă necunoscute şi cu carateristici morale bine ascunse care îl însoţeşte peste tot. Comparaţia e defavorabilă domnului preşedinte interimar şi rugămintea mea este să nu ne arate domnul Antonescu că este repetent în fiecare zi. Ne ajunge repetenţia domniei sale din studenţie. Nu ne mai daţi emoţii estetice şi culturale domnule preşedinte interimar", a spus Ungureanu.

De la ora 13.00, fostul premier are programate mai multe întâlniri cu lideri ai altor ONG-uri din Timişoara şi cu personalităţi publice, la sediul „Societatii Timisoara”, iar între orele 16.00 şi 18.00 este programată o întâlnire cu timişorenii la Casa Adam Muller Guttenbrunn, urmată, seara, de la ora 18.00, de o promenadă în Piaţa Operei.