Primul-ministru l-a egalat pe Victor Ponta la capitolul încredere, amândoi beneficiind de o cotă de 23%.
Personalitatea în care românii au însă cea mai mare încredere rămâne guvernatorul BNR, Mugur Isărescu: 26%.
Ponta stă, Crin creşte
Candidatul Opoziţiei la viitoarele alegeri prezidenţiale, liberalul Crin Antonescu a crescut la 22%. În sondajul CSOP precedent, din luna februarie, Ponta era pe primul loc, cu 22% "multă şi foarte multă încredere", urmat, la egalitate, de Ungureanu şi de Antonescu, cu 20%.
Primarul în exerciţiu al Capitalei, Sorin Oprescu a fost ajuns din urmă de Dan Diaconescu, preşedintele Partidului Poporului şi unul dintre posibilii adversari. Ambii au o cotă de încredere de 19%.
Tăriceanu recuperează
Preşedintele Traian Băsescu este staţionar în preferinţele românilor: 17%. Dintre liderii PDL, cel mai bine este clasat europarlamentarul Theodor Stolojan, cu 16%.
Elena Udrea – 14%, la egalitate cu Emil Boc. Vasile Blaga este apreciat de 13% dintre repondenţi, iar Adriean Videanu de 11%. De remarcat este creşterea în sondaje a fostului premier liberal, Călin Popescu Tăriceanu – 16%, în timp ce, de la PSD, seniorul Ion Iliescu mai inspiră încredere pentru doar 12% dintre români.
 
23%
este cota la capitolul încredere a primului -ministru la egalitate cu Victor Ponta.

În ceea ce priveşte intenţia de vot la partide, USL a câştigat un procent, de la 48% în februarie, în timp ce PDL a pierdut un procent, de la 20% la 19%. Partidul Poporului Dan Diaconescu a crescut un singur procent, la 17%. Sondajul CSOP a fost realizat în perioada 23 martie- 1 aprilie, pe un eşantion reprezentativ de 1.096 de persoane, cu vârsta de 18 ani şi peste. Marja de eroare este de +/- 3%.
Citiţi şi:

  • SONDAJ CSOP. Încrederea în politicieni: MRU a câștigat trei procente într-o lună
  • SONDAJ CSOP- FEBRUARIE. MRU, Ponta și Antonescu sunt umăr la umăr în topul încrederii în politicieni. VEZI cu ce procente sunt creditați