MRU: Decizia CCR pe legea descentralizării, echivalentul unei moțiuni de cenzură. Dragnea să demisioneze

MRU: Decizia CCR pe legea descentralizării, echivalentul unei moțiuni de cenzură. Dragnea să demisioneze

Faptul că toți judecătorii CCR au decis, în unanimitate, să declare acest neconstituţională legea descentralizării este echivalentul unei moţiuni de cenzură reuşite la adresa Guvernului USL, apreciază Mihai Răzvan Ungureanu, președintele PC.

Decizia unanimă a Curţii Constituţionale arată că proiectul de lege este neconstituţional pe fond. Este a doua veste proastă pe ziua de azi pentru domnul Dragnea. Aşteptăm textul deciziei CCR, dar vă aduc aminte că am spus la momentul oportun că este o lege care, dincolo de faptul că nu a ţinut cont de nicio dezbatere publică, încalcă Legea cadru din 2006, încalca principiul proprietăţii publice, şi toate legile care reglementează finanţele publice", a declarat președintele Forței Civice.

  • Legea descentralizării este NECONSTITUȚIONALĂ. VEZI ce obiecții au avut judecătorii CCR

"Nu este nimic neobişnuit ca întreaga Curte, în unanimitate, să declare acest proiect legislativ integral neconstituţional. Este echivalentul unei moţiuni de cenzură reuşite la adresa Guvernului USL", a spus el.

Mihai-Răzvan Ungureanu cere totodată demisia vicepremierului Liviu Dragnea, autorul proiectului de descentralizare: "În mod normal, într-o ţară cu un guvern normal, şi premierul şi-ar da demisia, însă nu putem să ne aşteptăm ca Victor Ponta să o facă. Dragnea ar trebui să-şi dea demisia instantaneu. Este miza lui politică, este legat ombilical de reuşită acestui proiect, făcut prin încălcarea legislaţiei în vigoare. Domnul Dragnea ar trebui să-şi recunoască o înfrângere şi să plece din guvern!", a declarat preşedintele FC. Curtea Constituţională a României a decis astăzi, cu unanimitate de voturi, că legea descentralizării este neconstituţională. Guvernul și-a asumat răspunderea pe acest proiect pe 19 noiembrie 2013.

Ne puteți urmări și pe Google News
CITIȚI ȘI:
  • Liviu Dragnea, după ce descentralizarea a fost declarată neconstituțională: "Sunt surprins"
  • PNL pasează răspunderea lui Dragnea pentru legea descentralizării: "Dragnea să facă o analiză și o serie de modificări"