Motivul pentru care copiii de grădiniță și cei din ciclul primar merg la cursuri indiferent situația pandemiei

Motivul pentru care copiii de grădiniță și cei din ciclul primar merg la cursuri indiferent situația pandemiei

Sorin Cîmpeanu a explicat de ce copiii de grădiniță și cei din ciclul primar merg la cursuri indiferent de datele pandemiei.

Copiii de grădiniță și cei din ciclul primar merg la școală. Indiferent de situație. Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a dat explicații despre revenirea în școli a unei categorii de elevi. Este vorba despre copiii de grădiniță și cei din ciclul primar. Care merg în continuare la școală chiar dacă incidența îmbolnăvirilor cu Covid este de peste 3 la mia de locuitori. Oficialul a afirmat că, în cazul lor, învățământul de la distanță, online, este și mai greu de realizat.

Copiii de grădiniță și cei din ciclul primar merg la cursuri

„Eu am fost astăzi în mai multe grădinițe, am văzut bucuria copiilor. Cum să te joci online cu ei? În clasa pregătitoare și în clasa întâi e greu să înveți să faci literele online”. A afirmat Sorin Cîmpeanu într-un interviu acordat pentru Aleph News. Sunt 167.000 de copii în clasa pregătitoare și 168.000 de copii în clasa întâi, conform ministrului.

„De aceea am prioritizat grădinițele și învățământul primar. În Europa, din cele 27 de state, în momentul acesta doar trei nu au deschis grădinițele și învățământul primar. Toți au redeschis sau unii nu au închis deloc”. A mai declarat ministrul Educației.

Se va discuta și problema burselor studenților

În ceea ce privește universitățile, Sorin Cîmpeanu a declarat că are marți o întâlnire cu rectorii. Iar recomandarea sa a fost ca studenții să fie anunțați cu cel puțin 7 zile înainte de deschiderea sau nu a universităților. De asemenea, se va discuta și despre burse.

„Un subiect principal este acela al burselor studenților, care în proiectul de buget nu scad. Dar atunci când crește cuantumul minim al bursei sociale de la 580 de lei la 700 de lei, sigur s-ar micșora numărul de burse. Dacă bugetul de burse nu scade, totuși, prin creșterea cuantumului, scade numărul de beneficiari de bursă. Unul din obiectivele discuției este acela de a convinge universitățile românești să contribuie cu ceea ce au rezerve tocmai pentru bursele studențești. Să completeze aceste bugete în așa fel încât să nu scadă numărul studenților beneficiari de burse, cel puțin de burse sociale.”

Ne puteți urmări și pe Google News