Început de școală clasică nefericit pentru cadre didactice și elevi din Dolj

Început de școală clasică nefericit pentru cadre didactice și elevi din Dolj

În județul Dolj, școala începe nefericit pentru unele cadre didactice și elevi care au depus cereri prin care solicită desfășurarea cursurilor online. Cererile au fost depuse până duminică, 7 februarie, și sunt justificate medical.

33 de cadre didactice și 262 de elevi din Dolj au depus cereri prin care solicită să desfășoare cursurile online

Astfel, 33 de cadre didactice şi 262 de elevi din judeţul Dolj au depus cereri prin care solicită, din motive medicale, să desfăşoare cursurile on-line. Toate aceste cereri au fost depuse până duminică, 7 februarie.

De asemenea, din cele 880 de clădiri destinate învăţămîntului, 130 nu deţin autorizaţie sanitară de funcţionare, 54 nu îndeplinesc criteriile de securitate la incendiu care se impun după intervenţii la construcţia clădirii sau după investiţii de schimbare a destinaţiei spaţiului.

Potrivit inspectorului general adjunct al IŞJ Dolj, 4 unităţi şcolare cu personalitate juridică (Brabova, Drăgoteşti, Mischii şi Gherceşti) din totalul de 217 din judeţul Dolj încep luni cursurile în scenariul 3 (scenariul roşu), un număr de 125 încep cursurile în scenariul 2 (scenariul galben), iar 88 de unităţi şcolare încep cursurile în scenariul 1 (scenariul verde). Şcolile din Craiova vor începe semestrul al doilea în scenariul 2, cu excepţia Liceului Militar „Tudor Vladimirescu” care va începe în scenariul 1.

Solicitări de cursuri online pe motive medicale

 

„Până în acest moment, 33 de cadre didactice şi 262 de elevi au solicitat să desfăşoare cursuri on-line, din motive medicale. Principalul obiectiv este ca redeschiderea şcolilor să se facă în condiţii sigure, să asigurăm un învăţământ de calitate, pentru că mai ales la ciclul primar este imposibil să ai numai învăţământ on-line şi să ai şi performanţă, elevi bine pregătiţi, iar în al treilea rând obiectivul este să împiedicăm răspândirea virusului şi să menţinem şcolile deschise.

Nu dorim să deschidem şcolile luni, iar marţi să fim nevoiţi să le închidem. De aceea, fiecare dintre noi avem o responsabilitate în acest sens, astfel încât învăţământul să poată merge mai departe”, a spus Alexandru Gîdăr, inspector general adjunct al IȘJ Dolj, relatează craiovaforum.ro.

„În judeţul Dolj vor începe în scenariul 1, adică toţi preşcolarii şi elevii vor veni la şcoală, în 88 unităţi de învăţământ, în scenariul al doilea 125 unităţi de învăţământ (grădiniţele, ciclul primar şi elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a şi a XIII-a, acolo unde există) şi în scenariul al treilea – 4 de unităţi de învăţământ, însemnând doar copiii de la grădiniţă şi elevii din ciclul primar.

Situaţia scenariilor este transmisă de unităţile de învăţământ, avizată de inspectoratul şcolar şi aprobată în Comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă. Situaţia va fi actualizată periodic în funcţie de evoluţia ratei incidenţei, dar şi de alte condiţionalităţi apărute în şcoală legate de infrastructura şcolară şi de situaţia cadrelor didactice”, a mai spus Alexandru Gîdăr.

Inspectoratul Școlar Dolj a transmis că se revine la școală cu respectarea condițiilor de siguranță

 

„Părinţii trebuie să ştie că se revine la şcoală în condiţii de siguranţă: cu purtatul măştii, cu măsurile de igienă, cu aerisirea sălilor de clasă, cu supravegherea permanentă a copiilor. Părinţii trebuie să ţină legătura cu şcoala, să monitorizeze starea de sănătate a copiilor, pentru că sunt primii care observă o modificare a stării de sănătate şi să anunţe şcoala.

Toţi cei implicaţi să aibă răbdare cu copiii, să le creeze şi acel confort emoţional de care au nevoie la revenirea în clasă după o absenţă atât de mare şi să le dea sentimentul de încredere că totul va fi bine, că vor reuşi să recupereze ceea ce poate nu au acumulat suficient şi că împreună, respectând regulile, vom putea să depăşim acest moment şi să încheiem cu bine anul şcolar”, a transmis Inspectorul Școlar Județean Dolj.

În judeţul Dolj sunt 15.595 de preşcolari, 26.647 de elevi în învăţământul primar, 4.120 elevi în clasa a VIII-a şi 6.864 elevi în clasele a XII-a şi a XIII-a. Numărul elevilor din clasele V-VII şi IX-XI este de 32.278, iar din aceştia aproape 9.500 vor învăţa în scenariul verde, circa 22.700 în scenariul galben şi circa 100 de elevi în scenariul roşu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News