Motivele care duc la oboseală pe tot parcursul zilei

Motivele care duc la oboseală pe tot parcursul zilei Sursă: Dreamstime.com

Dacă te simți obosit din când în când este normal. De cele mai multe ori, această stare se poate datora unei perioade aglomerate în care nu te-ai odihnit suficient. Pentru unii oameni însă, starea de oboseală este constantă. 

James Wilson, un expert în somn, oferă câteva soluții în privința acestei probleme. James sfătuiește că ar trebui să vezi lumina naturală atunci când te trezești pentru a nu te simți obosit pe tot parcursul zilei. Creierul nostru este programat să reacționeze atunci când simte razele soarelui, producând hormoni precum cortizolul, care ne fac să ne trezim. 

Importanța luminii naturale

Atunci când te trezești, primul lucru pe care îl faci este să-ți verifici telefonul. Dar acest lucru poate dăuna stării tale de pe parcursul zilei. „ Nu-ți verifica corespondența imediat cum te-ai trezit. Acest lucru îți activează creierul prea repede și nu te lasă să treci prin procesul de care ai nevoie.” Când te trezești, creierul tău ar trebui să aibă timp să treacă treptat de la undele lente (delta) la cele rapide (gama). „Ia-ți timp, ridică-te din pat și ascultă radio timp de 30 de minute.”

James a spus: „Ne putem trezi simțindu-ne obosiți pentru că fie am avut prea multă cofeină în sistemul nostru, fie pentru că a existat un nivel de stres crescut. Acest lucru ne face să nu ne odihnim suficient de bine. Încercați să mențineți aportul de cofeină la minimum în cele șase ore înainte de culcare și, pe măsură ce începeți timpul de relaxare, cu aproximativ o oră înainte de culcare, asigurați-vă că nu depuneți vreun efort mental."

Ne puteți urmări și pe Google News

Deficiențe din organism

„Dacă încă te simți obosit la 10-11 dimineața, pentru că acesta este momentul în care suntem cei mai alerți, atunci ar putea exista o problemă de fond la care ar trebui să ne uităm. O mulțime de lucruri ne pot obosi – de cele mai multe ori nu au legătură cu somnul. Deficiențe precum vitamina D sau fier – stresul, anxietatea, epuizarea, alimentația proastă, lipsa exercițiilor fizice sunt unele dintre cele mai comune probleme”.

Una dintre cele mai comune simptome ale tulburării de apnee în somn este senzația de oboseală în timpul zilei. James a spus că cei care se confruntă cu această problemă se confruntă cu oboseala în timpul zilei. Anemia, diabetul și sindromul de oboseală cronică sunt doar câteva dintre celelalte cauze medicale posibile ale senzației constante de oboseală. Condițiile de sănătate mintală, inclusiv anxietatea și depresia, vă pot face să vă simțiți obosit sau lipsit de energie, potrivit The Sun.