„Analizând probatoriul administrat până în prezent în cursul urmăririi penale, judecătorul apreciază că există indicii temeinice care conturează suspiciunea rezonabilă, în sensul art. 5 pct. 1 lit. c din CEDO, că cel puţin din punct de vedere subiectiv, având  calitatea de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucureşti cu atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, inculpata a cunoscut faptul că a încheiat în numele societăţii, cu diverse unităţi spitaliceşti, contracte având ca obiect antiseptice de uz uman şi obiecte, care nu respectau specificaţiile din etichete”, a reţinut magistratul în motivarea deciziei din 28 maiProcurorii Parchetului General au cerut Judecătoriei Sectorului 5 arestarea preventivă a administratorului Hexi Pharma, Flori Dinu.

“În fapt, s-a reţinut că în calitatea sa de director general al S.C. HEXI PHARMA CO. S.R.L. Bucureşti, având atribuţii îndeosebi pe partea de vânzări, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea şi cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificaţiile din etichete, inc. DINU FLORI a coordonat întreg personalul care a promovat produsele şi a intermediat activitatea de negociere şi încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanţii unităţilor medicale care au achiziţionat produsele. Faptele au fost comise prin folosirea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum şi ofertele transmise unităţilor înşelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitaţii.ro.”, arată magistratul de la Judecătoria Sectorului 5, citând din motivele invocate de procurori pentru arestare.

“Paguba produsă în patrimoniul persoanelor vătămate, prin vânzarea următoarelor produse neconforme (…) a fost apreciată la suma de 28.581.407,19 lei, aferentă contractelor încheiate în intervalul iunie 2012-aprilie 2016”, se mai arată în documentul citat.

Judecătoria Sectorului 5 a respins, sâmbătă, cererea procurorilor de la Parchetul General de arestare preventivă a directorului general Hexi Pharma, Flori Dinu, şi a decis ca aceasta să fie plasată în arest la domiciliu.

Flori Dinu a fost reţinută vineri de procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru săvârşirea a 99 de infracţiuni de înşelăciune în formă continuată, 29 de infracţiuni de înşelăciune şi participaţiei improprie la infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.