„Este simplu de observat că viitorul României este într-un real pericol. Guvernul PSD – ALDE este incapabil să sprijine şcoala românească şi să formeze resurse umane de calitate pentru o economie prosperă în viitor. Ministerul Educaţiei nu trebuie transformat într-un centru social în care să fie angajată clientela de partid. Posturile de secretari de stat şi consilieri, inspectori, directori şi profesori trebuie ocupate de buni profesionişti şi oameni dedicaţi meseriei lor. Din acest minister se poate schimba în bine viitorul României! Se poate schimba în bine dacă la vârful lui vor fi oameni foarte bine calificaţi şi care vor înţelege că sunt acolo în slujba elevilor, studenţilor, profesorilor, părinţilor…. în slujba fiecărui cetăţean", se arată în textul moțiuni simple împotriva ministrului Educației.

Liberalii solicită ministrului Educaţiei să aducă garanţii că: nu se vor închide şcoli, nu vor fi comasate clase, nu se va generaliza învăţământul simultan, nu vor fi disponibilizări în sistem (profesori sau personal auxiliar), nu vor mai exista întârzieri la plata salariilor şi că sunt suficiente fonduri până la sfârşitul anului pentru salarii.

În acest context, grupul parlamentar al PNL cere deputaților ca, dacă au probleme în circumscripţiile lor, să nu ezite să dea „o bilă neagră" Ministerului Educaţiei.

„Dragnea nu o să vă ia nici fotoliul şi nici nu o să vă închidă birourile parlamentare. Votaţi moţiunea dacă vă respectaţi profesorii, dacă doriţi binele propriilor copii! Lăsaţi partidul să facă politică golită de conţinut. (…) Prezenta moţiune nu este despre lupta politică. Această moţiune nu este despre câtă susţinere şi putere are un partid în Parlament. Nu este nici despre apariţiile în media ale partidelor politice. Această moţiune a venit ca răspuns la nepăsarea cu care este tratată şcoala românească. Există cel puţin două fapte care îi îngrijorează pe toţi angajaţii din educaţie şi nu numai: 1 – întârzierile la plata salariilor şi 2 – lipsa banilor care poate duce la demisii, comasări şi închideri de şcoli. De două luni de zile, salariile profesorilor întârzie la plată. (…) Aţi umilit profesorii fără jenă. Le-aţi arătat "cine este jupânul"! Bravo, PSD!", se arată în moţiunea PNL.

Potrivit PNL, „este foarte clar pentru tot românul de ce PSD nu a respectat cerinţa legală de alocare a 6% din PIB pentru educaţie".

„PSD se întreţine din taxele plătite de români, susţine funcţionarea a 28 de ministere, cu peste 130 de secretari de stat, dar şi a unei lungi liste de agenţii guvernamentale, practic cea mai stufoasă reţea de înalţi funcţionari publici din toate cele 28 de ţări membre UE. Nu ne este frică să spunem: educaţia nu primeşte bani pentru că portofoliul nu este atractiv pentru greii partidului, cei care se bat pe ministerele spre care se scurge cea mai mare parte a bugetului public. Politica dusă de PSD în domeniul educaţiei s-a dovedit, de fiecare dată, un caz tipic de prăbuşire a credibilităţii publice, iar această moţiune, propusă de PNL la foarte scurt timp de la instalarea noului guvern marionetă al preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, are ca obiectiv marcarea capătului de linie din seria experimentelor nefaste marcă înregistrată PSDragnea în învăţământ", au subliniat semnatarii moţiunii.

Liberalii mai acuză PSD „că a amăgit tinerii părinţi că îi va sprijini şi va construi 2.500 de creşe, grădiniţe şi unităţi after-school, pentru ca încă din primii ani de viaţă copiii să primească suport de specialitate pentru dezvoltarea lor, şi nu a făcut nimic în acest sens, ba mai mult parlamentarii PSD – ALDE au respins în Parlament alocarea de fonduri pentru construcţia de creşe".