Evenimentul Zilei > International > Morţi şi răniţi în Dallas, la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed
Morţi şi răniţi în Dallas, la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed

Morţi şi răniţi în Dallas, la o expoziţie de caricaturi cu profetul Mahomed

Doi bărbaţi care au deschis focul în exteriorul unei expoziţii de caricaturi cu profetul Mahomed, într-o suburbie a Dallasului, au fost ucişi de către poliţie noaptea trecută.

Bărbaţii au venit cu un vehicul la Centrul de expoziţii Curtis Culwell, în North Garland, au coborât din maşină şi au început să tragă chiar în momentul în care "Expoziţia de artă şi concursul de caricaturi Mohamed" din clădire se încheia, a declarat Joe Harns, un purtător de cuvânt al Poliţiei din Garland, o suburbie a Dallasului. Un paznic a fost împuşcat în picior. El a fost internat la un spital, unde a primit îngrijiri, iar ulterior a fost externat.

Poliţiştii prezenţi pentru a ajuta la asigurarea securităţii evenimentului au deschis focul şi i-au omorât pe cei doi atacatori, a declarat Harns.

Poliţia federală (FBI) şi oficiali locali verifică încă dacă în vehiculul atacatorilor erau explozivi, a declarat un oficial din domeniul securităţii pentru CNN. Zona în care se află centrul a fost blocată.

Sediile firmelor din vecinătate, inclusiv un magazin Walmart, au fost evacuate, la fel ca participanţii la eveniment.

Expoziţia, sponsorizată de American Freedom Defense Initiative, găzduieşte "peste 350 de caricaturi cu Mahomed din întreaga lume". La eveniment erau prezente în momentul deschiderii focului aproximativ 40 de persoane.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: