La Penitenciarul de la Maximă Siguranță din Craiova s-a dat alarma după ce un gardian, o femeie, a ieșit pozitiv la noul coronavirus, după ce a fost testată. Protocolul Administrației Naționale a Penitenciarelor prevede ca în astfel de cazuri, toți deținuții să fie izolați, pentru a se preveni răspândirea virusului. Potrivit unor informații din interilrul Penitenciarului Craiova, agenta s-a îmbolnăvit de la fratele ei, care este asistent medical la Spitalul de Boli Infecțioase din Craiova.

Cei de la Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova au emis un comunicat de presă. “Vă informăm că, astăzi, 05.06.2020, un angajat al Penitenciarului Galaţi a fost confirmat pozitiv la testul efectuat pentru SARS-CoV-2. Poliţistul de penitenciare este asimptomatic. Acesta a exercitat atribuţii de serviciu în sectorul operativ, cu purtarea, în permanenţă, a echipamentului de protecţie. În prezent, se efectuează verificări pentru stabilirea contacţilor.

Administraţia locului de deţinere aplică recomandările Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi şi măsurile de intervenţie adoptate la nivel de sistem, inclusiv cele de dezinfecţie şi de asigurare a continuităţii în activitate, cu personal de rezervă. Până la acest moment, cu excepţia cazului sus-menţionat, nu se înregistrează nicio altă infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Galaţi.”, se arată în informarea trimisă spre presă de administraţia penitenciarului.

Toţi colegii cu care au avut contact gardianul au fost identificaţi şi se află în izolare monitorizată la domiciliu, după ce au fost testaţi şi primele rezultate au fost negative.

La Penitenciarul de Maximă Siguranță din Craiova, este încarcerat și Gheorghe Dincă, criminalul din Caracal, care este acuzat că a decis două tinere, pe Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu.

Dincă ar putea avea probleme maxime, după ce în cursul acestei săptămâni a fost pus pe naveta de transfer și dus la Tribunalul Olt, unde este judecat pentru uciderea celor două tinere. Astfel, criminalul a intrat în contact prelungit și apropiat cu toți gardienii Serviciului de Escortă de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Craiova.