Tenismena româncă a reușit să intre în „careul de ași” de la Hobart, după ce a învins-o pe, în „sferturi”, pe japoneza Risa Ozaki (100 WTA), cu 6-4, 6-4. Partida a fost dificilă pentru Monica, impunându-se după două ore și patru minute de joc. Deși a venit din calificări, nipona în vârstă de 22 de ani a avut puterea să revin în setul secund, de la 0-4. Cu greu, Niculescu și-a trecut în cont break-ul și s-a detașat pe tabelă.

După succesul de astăzi, Niculescu va lupta pentru un loc în finala de Hobart cu Lesia Tsurenko (57 WTA) din Ucraina, cea care a dispus de Shelby Rogers, scor 4-6, 6-4, 6-3.

„A fost o adversară grea, iar în plus am avut și o problemă medicală. Dar am încercat să dau tot ce am putut și mă bucur că în cele din urmă am câștigat. Îmi place mult la Hobart, oamenii sunt minunați. Este unul dintre turneele mele preferate și o ocazie foarte bună pentru a mă pregăti pentru Australian Open. Voi face tot ce pot să mă recuperez până mâine dimineață. Vom vedea mâine”, a zis Monica Niculescu după meci.

Mai mult, Monica Niculescu are două titluri la Hobart, ambele la dublu, în 2012 (alături de Irina Begu) și în 2014 (alături de Klara Koukalova).