Evenimentul Zilei > Sport > Monica Niculescu, eliminată din turul inaugural al calificărilor de la Doha
Monica Niculescu, eliminată din turul inaugural al calificărilor de la Doha

Monica Niculescu, eliminată din turul inaugural al calificărilor de la Doha

Monica Niculescu, eliminată. Jucătoarea în vârstă de 33 de ani nu a mai izbutit să obţină nicio victorie în circuitul WTA, în ultimele cinci luni de zile.

Monica Niculescu, eliminată. Prima tenismenă din România, care a intrat în cursa pentru accederea pe tabloul principal al importantei competiţii WTA găzduite de oraşul Doha, a fost eliminată în această dimineaţă.

Monica Niculescu şi-a luat adio de la turneul din Qatar încă din turul inaugural al calificărilor şi mai are doar speranţe minime să avanseze pe tablou, din postura de „lucky loser”.

Ajunsă pe locul 147 mondial, Monica Niculescu a început greoi setul întâi al întâlnirii cu cehoaica Katerina Siniakova. Jucătoarea originară din Slatina a cedat rapid două game-uri pe propriul serviciu, iar Siniakova nu a avut nevoie decât de puţin peste o jumătate de oră pentru a-şi adjudeca acest prim act, cu scorul de 6 – 2.

Chiar dacă a început ezitant şi setul secund, fiind condusă cu un break avans, la 1 – 2 şi 3 – 4, experimentata sportivă din ţara noastră, în vârstă de 33 de ani, a găsit, până la urmă, tăria de a reveni spectaculos în ultimele game-uri. Niculescu s-a impus de două ori pe serviciul cehoaicei şi a închis astfel cel de-al doilea set cu 6 – 4.

Niculescu, inexistentă în setul decisiv

Epuizată după efortul depus în primele două seturi, Niculescu nu a mai contat pe teren în actul decisiv. Românca de 1,68 metri nu a reuşit să bifeze, în dreptul său pe tabela de marcaj, nici măcar un singur game, iar Siniakova a zburdat, în schimb, pe suprafaţa rapidă de la Doha.

Cehoaica de 24 de ani s-a impus cu un categoric 6 – 0, în doar 26 de minute.

Niculescu continuă seria negativă din acest debut de sezon, înregistrând, la turneul de la Doha, cea de-a cincea înfrângere consecutivă. Ultima victorie obţinută în circuitul WTA de tenismena pregătită de antrenorul Călin Ciorbagiu datează din 25 septembrie, când Niculescu a trecut de rusoaia Zvera Zvonareva, la capătul unui meci
lung, de trei seturi.