Evenimentul Zilei > Justitie > Monica Iacob Ridzi poate fi eliberată condiționat. Decizia nu este definitivă
Monica Iacob Ridzi poate fi eliberată condiționat. Decizia nu este definitivă

Monica Iacob Ridzi poate fi eliberată condiționat. Decizia nu este definitivă

Judecătoria Gherla a decis, vineri, punerea în libertate a Monicăi Iacob Ridzi, care a fost condamnată pentru manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru al Tineretului şi Sportului a cerut instanţei de judecată să fie eliberată, după doi ani şi opt luni în care a fost închisă la Penitenciarul Gherla, iar Judecătoria Gherla i-a admis solicitarea.

Decizia de vineri nu este definitivă şi poate fi atacată la instanţa superioară de către procurori.

Monica Iacob Ridzi a fost condamnată definitiv, în 16 februarie 2015, de către instanţa supremă, la cinci ani de închisoare pentru abuz în serviciu privind manifestările organizate în 2009 de Ziua Tineretului. Fostul ministru s-a predat atunci la Poliţia Judeţeană Cluj, fiind încarcerată la secţia exterioară din Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla, dar din cauza stării sale de sănătate a fost transferată, în 2 martie, în baza unei solicitări de internare, la Spitalul Penitenciar Jilava. Ulterior, ea a fost reîncarcerată la secţia exterioară Cluj-Napoca a Penitenciarului Gherla.

Imediat după ce a fost încarcerată, Ridzi a reclamat condiţiile în care stau deţinuţii, spunând că sistemul medical din închisori nu este bine gândit şi că pentru un om bolnav ca ea condamnarea la închisoare este condamnare la moarte.