Mona Muscă nu candidează

Mona Muscă nu candidează

Fostul parlamentar liberal, Mona Muscă, a declarat, azi, că nu va mai candida la următoarele alegeri, nici din partea Partidului Democrat Liberal, dar nici ca independentă. Deşi cu puţin timp în urmă, liderul PD-L Neamţ, Gheorghe Ştefan "Pinalti", a afirmat că a convins-o pe Mona Muscă să candideze pentru democraţi-liberali, aceasta a spus că şi-a pierdut încrederea "în modul în care funcţionează unele instituţii din România", refuzând astfel să intre în cursa pentru alegerile din toamnă. "Nu pot să candidez pentru a mă integra într-un sistem în care deocamdată nu mai cred", a afirmat Mona Muscă azi, într-o declaraţie de presă, prima de la demisia din Parlament şi din PLD, în 2007.

Fostul parlamentar a spus că nu mai crede decât în puterea celor fără de putere, iar discuţiile privitoare la relansarea sa în politică au fost "excesiv" analizate, tinzând să se transforme în diversiune.

În acelaşi timp, Mona Muscă a precizat că, din punctul său de vedere, nu a făcut poliţie politică prin colaborarea cu Securitatea. Aceasta a adăugat că "regretă sincer" gestul din tinereţe, iar angajamentul pe care l-a semnat a fost unul "pur formal", care nu poate fi calificat drept poliţie politică.

"Am încercat în limitele mele să ofer un model de om politic decent. Am crezut şi cred că datoria politicienilor este aceea de a se pune în slujba binelui public, de a încerca să aducă lumină în viaţa celor pe care îi reprezintă. Nu cred că se poate da un exemplu în care eu ca parlamentar sau ministru, să fi acţionat altfel decât cu bună credinţă în favoarea interesului cetăţeanului", a subliniat ea.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totodată, ea a ţinut să sublinieze că s-a bucurat de sprijinul moral şi de solidaritatea multor oameni, acesta fiind şi motivul pentru care mai mulţi foşti colegi din PNL şi PD-L i-au oferit posibilitatea de a candida în diferite colegii uninominale din ţară.

"În mod special, domnul Gheorghe Ştefan şi membrii PD-L Neamţ au dat dovadă de o colegialitate rar întâlnită în politica românească, făcându-mi în mod repetat o ofertă sinceră şi generoasă. Le mulţumesc sincer", a mai precizat fostul parlamentar liberal.

Valeriu Stoica se aştepta la această decizie

Imediat după declaraţia de presă a Monei Muscă, liderul PD-L Valeriu Stoica a precizat că se aştepta la această decizie din partea ei, iar sentimentul de vinovăţie generat de colaborarea cu Securitatea nu ar trebui să o urmărească toată viaţa.

"Nu mă surprinde deloc decizia. E o dovadă de onestitate, sper că toate speculaţiile care se fac vor înceta", a declarat liderul democrat-liberal, unul din susţinătorii revenirii lui Muscă în Parlament.

PD-L, pro şi contra candidaturii În urma anunţului din 17 iulie al lui Gheorghe Ştefan "Pinalti", în care afirma că îi păstrează Monei Muscă un loc în Camera Deputaţilor, Partidul Democrat Liberal s-a împărţit în susţinători-Emil Boc, Theodor Stolojan, Raluca Turcan şi Anca Boagiu şi contestatari-Radu Berceanu, Cezar Preda şi Ioan Oltean.

Scandalul legat de Mona Muscă şi colaborarea ei cu securitatea a debutat în decembrie 2006, cu anunţul făcut de Lavinia Şandru, potrivit căreia dosarul parlamentarei liberale era în lucru la CNSAS.

Pe 19 septembrie, membrii Colegiului au dat verdict de "poliţie politică" privitor la relaţia de colaborare dintre Mona Muscă şi Securitate, iar în martie 2007 decizia CNSAS a fost confirmată de către magistraţii Curţii de Apel Bucureşti.

Mona Muscă a apelat la justiţie pentru a demonstra că verdictul pe care îl dăduse CNSAS, în 2006, este incorect, însă demersul său a eşuat, astfel că, pe 7 martie 2007 a demisionat din Parlament.

Sursa:Realitatea