Evenimentul Zilei > Politica > Momentul zero în politica din România: 20 octombrie. „E adevărat. Situația este delicată”
Momentul zero în politica din România: 20 octombrie. „E adevărat. Situația este delicată”

Momentul zero în politica din România: 20 octombrie. „E adevărat. Situația este delicată”

România trece prin trei crize importante suprapuse: sanitară, economică și politică. Actorii de la vârful țării au ajuns să joace într-un cadru „prost”, iar neînțelegerile vor continua să se prelungească pe fondul orgoliilor scoase la suprafață de tot felul de strategii și mișcări adoptate de liderii politici. Ziua de 20 octombrie va schimba, însă, totul. 

Ce s-a întâmplat pe scena politică din România în ultimele săptămâni? Astrologul Cristina Demetrescu a comentat atitudinile liderilor în funcție de poziționarea planetelor asupra României și a zodiilor autorităților care ne conduc. Specialista în astrologie susține că, cel puțin pe plan politic, este neapărată nevoie de ceva nou.

„România joacă într-un film prost”

„De data asta – semnul lui Saturn, exact pe zodia ţării noastre. Saturn este planeta profesor care întotdeauna vine cu lecții noi, nu vine cu ceva ce știam, ceva pe care-l învățasem şi pe care trebuie să-l repetăm. Este ceva nou, pe care nu l-am mai experimentat”, s-a exprimat astrologul Cristina Demetrescu, precizând că la momentul prezent este vorba despre „date noi (n.r. cu care ne confruntăm) probabil în fiecare zi”.

„Cum Vărsătorul are o analogie foarte frumoasă cu cinematografia, ai putea spune că jucăm într-un film prost. România joacă într-un film prost, numai că de data asta nu mai putem să dăm vina pe regizor. Aici deja sunt nepregătiți. Cadrul este prost, actorii, regizorul, tot ce ţine de situaţia generală este delicată şi fiecare până la urmă poate să facă ce trebuie pentru el”, a explicat astrologul.

Criza politică se va prelungi, dar…

Criza politică se va prelungi, susține Cristina Demetrescu, explicând că Mercur a fost retrograd și nu a lăsat, astfel, loc pentru negocieri. Însă lucrurile s-ar putea schimba pe data de 20 octombrie – sau cel puțin această speranță și-a exprimat-o astrologul Cristina Demetrescu.

Vizat este vârful României, „casa puterii”, adică președintele statului, în acest caz Klaus Iohannis, și Guvernul, condus în prezent de către premierul interimar Florin Cîțu. „Avem pe 20 octombrie o lună plină în zodia Berbecului, care înseamnă casa puterii pentru România, preşedinte, Guvern, motiv pentru care trag speranța că după aceste episoade retrograde, tot în zona asta stă Marte, care e planeta războiului cumva, în loc să scoată la suprafață ce trebuie pentru noi, a scos la suprafața tot felul de orgolii”, a precizat Cristina Demetrescu.

Urmează momentul zero: 20 octombrie

„De pe data de 20 octombrie sper, cel puţin din punct de vedere politic, să ne mai liniștim puţin pentru că este nevoie de stabilitate politică acolo unde trebuie luate decizii.

Din 18 iulie de când a intrat Luna neagră în zodia Gemeni care este şi zodia preşedintelui şi zodia lui Ludovic Orban, oamenii au început să zică lucruri trăsnite. Luna neagră în Gemeni e foarte proastă pentru comunicare.

E adevărat că Luna plină este în zodia Berbecului, care este zodia lui Florin Cîţu, dar pe de altă parte Luna nouă în Berbec aduce ceva nou. Avem nevoie de ceva nou”, a explicat astrologul Carmen Demetrescu la Antena 3.