Evenimentul Zilei > Actualitate > MOMENT DECISIV. Stadionul Dinamo a fost trecut din posesia lui Nicolae Badea în cea a Ministerului Afacerilor Interne
MOMENT DECISIV. Stadionul Dinamo a fost trecut din posesia lui Nicolae Badea în cea a Ministerului Afacerilor Interne

MOMENT DECISIV. Stadionul Dinamo a fost trecut din posesia lui Nicolae Badea în cea a Ministerului Afacerilor Interne

Conform unei Hotărâri de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, publicată în Monitorul Oficial, stadionul Dinamo a revenit în posesia Ministerului Afacerilor Intern.

O Hotărâre de Guvern, cu numărul 616, din 30 august 2017, care a fost publicată în Monitorul Oficial, anunță că stadionul Dinamo a trecut din posesia lui Nicolae Badea, în cea a Ministerului de Interne. Astfel, arena va putea intra în planul de reabilitare pentru Campionatul European din 2020.

„În Monitorul Oficial al României a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 616 din 30 august 2017, pentru trecerea din domeniul privat în domeniul public al statului a unor imobile reprezentând baza sportivă a Clubului Sportiv Dinamo București al Ministerului Afacerilor Interne. Imobilele vizate includ și stadionul central. Hotărârea de Guvern a fost inițiată de Ministerul Afacerilor Interne și adoptată în ședința de Guvern din data de 30 august 2017. În perspectiva Turneului Final EURO 2020, actul normativ reprezintă o nouă etapă în demersurile întreprinse de Ministerul Afacerilor Interne pentru crearea condițiilor necesare realizării unei noi arene sportive, distinctă de cea existentă, fără pistă, în acord cu așteptările suporterilor iubitori de fotbal", se precizează în comunicatul MAI, publicat pe contul oficial al clubului FC Dinamo.

„Atât eu, cât și FC Dinamo, nu ne-am opus niciodată construcției unui nou stadion în Ștefan cel Mare. Nu pot decât să salut cu bucurie dacă MAI a găsit o soluție legală pentru construcția unui nou stadion", a spus Nicolae Badea pentru gsp.ro.