Modernizarea Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu“, un FIASCO. Termenul de finalizare a expirat

Modernizarea Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu“, un FIASCO. Termenul de finalizare a expirat Sursa foto: Arhiva EvZ

Trebuia să fie o mândrie pentru tot aparatul medical. Noul spital, o extensie de şase etaje şi unul tehnic, urma să fie construit în curtea unităţii medicale de la Victor Gomoiu, unul dintre cele mai vechi spitale pentru copii din România. Ar fi trebuit să fie echipat cu aparatură şi echipamente medicale de ultimă generaţie. Lucrările s-au oprit, deşi noua clădire trebuia să fie funcţională încă de ieri.

Povestea extinderii, modernizării şi echiparea Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu“ a început în anul 2012 şi trebuia terminată, în primă fază, în primăvara lui 2015. Au prelungit termenul, dar a expirat şi acesta. Valoarea investiţiei este uriaşă: 169.295.968,95 lei fără TVA. Beneficiar este Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

Rămâneți conectați la Premium.evz.ro. În cursul dimineții veți mai putea citi:

---- ++++

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit Primăriei Capitalei, obiectivul general al proiectului era îmbunătăţirea infrastructurii serviciilor de sănătate, furnizate de ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu“, situat pe bulevardul Basarabiei din Capitală, în scopul ameliorării calităţii şi aducerea nivelului acestor servicii la standardele europene. Prin realizarea acestui obiectiv, proiectul urma să contribuie la îmbunătăţirea stării de sănatate a populaţiei din municipiul Bucureşti în contextul asigurării unei infrastructuri medicale publice performante în acord cu exigenţele Uniunii Europene.  Deşi stadiul lucrărilor este de 90%, municipalitatea a anunţat că termenul de finalizare al proiectul este de 30 iunie 2016. Nici de data reprezentanţii Primăriei Generale nu s-au ţinut de promisiune, iar curtea spitalului arată încă a şantier.

NECESITATEA PROIECTULUI

Creşterea numărului pacienţilor cu aproximativ 50% Scăderea numărului pacienţilor redirecţionaţi din cauza lipsei de dotări de specialitate Scăderea timpului de diagnosticare: 15-20 minute, scădere cu până la 50% faţă de situaţia "fără proiect"

BENEFICII

Creşterea specializărilor medicale: de la 8 la 11 specializări 12 locuri de muncă nou create în cadrul ambulatoriului, în urma implementării proiectului.