Obsesia SUV-urilor de lux: şi Lamborghini ar face unul!

Obsesia SUV-urilor de lux: şi Lamborghini ar face unul!

Producătorul italian Lamborghini doreşte o parte din piaţa de SUV-uri de lux, motiv pentru care are în plan lansarea unui model cu abilităţi offroad, în viitorul apropiat.

După Maserati, a venit rândul mărcii Lamborghini să viseze la SUV-uri verzi pe pereţi.

Dacă producătorul deţinut de Grupul Fiat a prezentat deja prototipul viitorului său "Cayenne" - Maserati Kubang a făcut destulă vâlvă la cea mai recentă ediţie a Salonului auto de la Frankfurt - brandul aflat în portofoliul Grupului Volkswagen se pregăteşte asiduu să ia o decizie definitivă în ceea ce priveşte lansarea unui SUV, scrie "autoblog.it".

Lamborghini avea în plan extinderea gamei cu un sedan de lux, în genul modelelor Porsche Panamera şi Aston Martin Rapide, dar climatul economic i-ar fi împins pe responsabilii mărcii italiene să renunţe - pentru moment - la acest proiect, informează "The Age".

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit publicaţiei australiene, ideea lansării unui SUV a venit pe filiera Asia-Pacific a mărcii. Christian Mastra, şeful Lamborgini din această regiune, a susţinut, cu argumente destul de solide, cauza modelului cu aşa-zise abilităţi offroad.

Perioada următoare va aduce clarificările aşteptate pe marginea intenţiilor mărcii italiene.

Lamborghini a mai produs un SUV, la finele anilor '80 şi începutul anilor '90. Modelul LM002 s-a bucurat de un succes mai degrabă modest. Nici măcar 400 de unităţi nu au fost vândute, într-un interval de opt ani, cât a fost comercializat modelul.