Moaștele Sf. Maria Magdalena, prima persoana căreia i s-a arătat Iisus în ziua Învierii, au ajuns în România. FOTO

Moaștele Sf. Maria Magdalena, prima persoana căreia i s-a arătat Iisus în ziua Învierii, au ajuns în România. FOTO

Moaştele Sfintei Mironosiţe Maria Magdalena a fost adusă în România, de la Mănăstirea Simonopetra, cu prilejul sfinţirii bisericii Aşezământului monahal Pantocrator de la Drăgăneşti – Vlaşca, jud. Teleorman.

Racla cu mâna Sfintei Mironosițe a fost adusă din Grecia, de la Mănăstirea Simonopetra, cu prilejul sfinţirii bisericii Aşezământului monahal Pantocrator de la Drăgăneşti – Vlaşca, jud. Teleorman.

„Sfintele moaște vor ajunge în Mănăstirea Pantocrator în seara zilei de vineri, 24 septembrie, la orele 18:00, când vor fi întâmpinate și așezate spre închinarea credincioșilor”, anunța mănăstirea pe pagina de Facebook.

Sfintele moaşte vor fi aduse de stareţul Mănăstirii athonite Simonopetra, arhim. Elisei

Delegația care a adus cinstitele moaște a fost întâmpinată la Aeroportul Otopeni de Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor.

Ne puteți urmări și pe Google News

De la Otopeni, stareţul Mănăstirii athonite Simonopetra, arhim. Elisei, și delegația însoțitoare au plecat cu sfintele moaște spre Mănăstirea Pantocrator.

Slujba de sfinţire va avea loc duminică, 26 septembrie. Vor sluji ierarhi români, dar şi din Biserica Greciei.

„Duminică la ora 8:00, soborul de ierarhi va oficia slujba târnosirii bisericii celei mari, la finalul căreia credincioșii, bărbați și femei, vor putea trece prin sfântul altar. În acest timp, Sfânta Liturghie va fi oficiată la altarul de vară al mănăstirii”.

Cu prilejul evenimentului va fi adus şi un fragment din moaştele Sfântului Dimitrie Izvorâtorul de Mir, aflate în patrimoniul Mitropoliei de Veria – Grecia. Sfintele moaşte vor fi aduse de ierarhul locului, Mitropolitul Pantelimon.

„Menționăm faptul că perioada de închinare în sfântul altar a fost prelungită până vineri, 1 octombrie, pentru a se evita aglomerația și pentru ca să poată ajunge toți cei care doresc să ia parte la acest deosebit moment.

Sfintele moaște se vor găsi în mănăstirea noastră până luni, 27 septembrie, la prânz. Îi așteptăm cu bucurie pe toți credincioșii care doresc să primească binecuvântare, atât de la Sfânta Mironosiță Maria Magdalena cât și de la Sfântul și Marele Mucenic Dimitrie, izvorâtorul de mir, îi așteptăm să se atingă de mâna cea caldă și izvorâtoare de mir a Sfintei Mironosițe care L-a atins pe Domnul în dimineața Învierii”, anunţă organizatorii.

Câteva minuni ale Moaștelor Sfintei Maria Magdalena

În 1945, a izbucnit un mare incendiu în pădurea Sfintei Mănăstiri Iviron. Vântul sufla cu putere, iar focul în câteva ceasuri a ajuns până pe coama muntelui, acolo unde pădurile Mănăstirilor Iviron, Filotheu și Xiropotamu se învecinează cu a noastră. Toți credeau că pădurile vor fi distruse.

Părinții Mănăstirii noastre au fost înștiințați din vreme și au alergat la locul incendiului. Atunci ieromonahii Neofit și Panteleimon, mișcați de marea evlavie pe care o aveau față de Moaștele Sfintei Maria, le-au luat împreună cu ei. Nimeni nu se putea apropia de foc, deoarece se primejduia să fie înconjurat de focul nemilos. Cu toate acestea, o, minunile Tale, Hristoase Împărate, de îndată ce cei doi preoți s-au apropiat de foc cu Sfintele Moaște, focul s-a oprit și, până ce au sfârșit agheasma și Paraclisul Sfintei Maria Magdalena, focul s-a stins cu desăvârșire, spre marea uimire a părinților care se adunaseră acolo.

O minune asemănătoare s-a săvârșit în pădurea aceleiași Mănăstiri cu Moaștele Sfintei Maria Magdalena în anul 1947

În anul 1911 în localitatea Galatista de lângă Tesalonic au apărut niște viermi care distrugeau plantele. Locuitorii au cerut de la Mănăstire Sfintele Moaște ale Sfintei Maria Magdalena și, îndată ce părinții au săvârșit agheasma, viermele distrugător a dispărut.

De asemenea în anul 1912, în localitatea Epanomi de lângă Tesalonic au apărut o mulțime de lăcuste. Atunci locuitori i-au rugat pe părinți să le trimită Moaștele Sfintei Maria Magdalena. După ce s-au săvârșit Paraclisul Sfintei și agheasma, lăcuste au dispărut cu desăvârșire. Locuitorii din Epanomi nutresc o deosebită recunoștință față de Sfânta Maria Magdalena.