Moartea plutește în aer. Cât vor mai rezista românii așa. Perioada de așteptare pentru înmormântare, creștere uriașă

Moartea plutește în aer. Cât vor mai rezista românii așa. Perioada de așteptare pentru înmormântare, creștere uriașă sursa: bihon.ro

Și la Oradea, cimitirele sunt pline, din cauza morților de coronavirus, iar personalul nu mai poate să facă față, chiar dacă au fost angajați oameni noi.

Sunt probleme și la cimitirele din Oradea, din cauza valului de decese care s-a abătut și peste acest oraș, după înmulțirea dramatică a cazurilor de infectare cu coronavirus. În aceste condiții, a fost suplimentat numărul de gropari care lucrează, dar chiar și așa angajații nu fac față morților.

A fost suplimentat numărul de gropari, dar și așa nu se face față numărului de morți

Astfel, a crescut perioada de așteptare pentru a programa o înmormântare, după cu au anunțat în cadrul unui comunicat reprezentanții Administrației Domeniului Public SA Oradea.

„În momentul de față, la Cimitirul Municipal Rulikowski, în urma suplimentării personalului angajat pentru săpatul gropilor, timpul de așteptare pentru programarea unei înmormântări este de aproximativ o săptămână. Asta, în condițiile în care numărul înmormântărilor programate este de 10 sau chiar 11 pe zi. La Capela Municipală pot fi depuși doar decedații pentru care s-a făcut programarea înmormântării”, a afirmat Loredana Buz, consilier relații publice ADP Oradea.

Ne puteți urmări și pe Google News

La Cimitirul Municipal Rulikowski există și o taxă în valoare de 100 de lei. Bani ce trebuie plătiți pentru fiecare zi de depozitare a decedatului, în camera frigorifică.

Cei de la ADP Oradea au decis, însă, să plafoneze această sumă la maximum 300 de lei, fără să se mai țină cont de câte zile urmează a fi depozitat decedatul la camera frig, înainte de înmormântare.

S-a plafonat taxa la pragul de 300 de lei

„Prin urmare, toți cei care au achitat mai mult de 300 de lei în această perioadă sunt așteptați să depună o cerere pentru restituirea banilor”, a anunțat Liviu Andrica, directorul ADP Oradea, conform Digi 24.

Mai mult, începând de săptămâna viitoare, vor fi atribuite locuri de veci și în parcele noi, acolo unde gropile vor putea fi săpate și prin intermediul utilajelor.

ADP afirmă că, din cazua situației extrem de dificile, în această perioadă nu se atribuie locuri de veci anticipat.