Evenimentul Zilei > Actualitate > Mizerie pe plaja din Eforie Sud, sancționată de OPC
Mizerie pe plaja din Eforie Sud, sancționată de OPC

Mizerie pe plaja din Eforie Sud, sancționată de OPC

O firmă care deține atât plaja cât și o terasă din stațiunea Eforie Sud a fost amendată cu 20.000 de lei de comisarii OPC în urma unui control în care au constatat o mizerie de nedescris. Agentul economic nu avea autorizație de funcționare și, până la controlul OPC de astăzi, nicio instituție de control nu verificase dacă o deține.

Nimic din ce au verificat comisarii OPC nu era în regulă în sectorul 5 al plaja din Eforie Sud. După ce au parcurs faleza plina de gunoaie, controlorii au dat peste niște toalete pline de gândaci. Mai jos, pe plajă, funcționa o terasă fără nicio autorizație. În bucătărie, condiții jalnice. Carne și produse din carne fără termen de garanție, mâncare gătită de câteva zile, alimente alterate, produse depozitate la căldură.  

“Am constatat lipsa oricărui fel de identificare și a unora dintre produselele negătite, depozitate în spații, o curățenie îndoielnică, pahare spălate în bucătărie, în lipsa apei calde”, a declarat directorul OPC Constanța, Horia Constantinescu. Plaja era murdară, fără respectarea condițiilor din contractul de închiriere. S-a dispus oprirea temporară a activității de prestăti servicii pentru terasă și plajă și o amendă de 20.000 de lei. Aceleași sancțiuni s-au aplicat și în urmă cu un an, la alt control al OPC.