Mituitorul şi mituitul, ÎMPREUNĂ după gratii! Un procuror CELEBRU și prietenul său AFACERIST au fost CONDAMNAȚI
- Sorana Pătra șcu
- 26 februarie 2018, 08:41
Magistrații din Târgu Mureș l-au condamnat pe judecătorul Gabriel Năsui, la pedeapsa cu închisoarea de patru ani, pentru fapte de corupţie. Totodată, în același dosar a fost condamnat la patru ani de închisoare a fost condamnat şi omul de afaceri Cristian Ioan Baboş.
În iunie 2016, Consiliul Superior al Magistraturii a hotărât suspendarea din funcţie a lui Gabriel Năsui, judecător în cadrul Curţii de Apel Cluj, ca urmare a trimiterii în judecată pentru săvârşirea, cu intenţie, a unor infracţiuni, scrie Gazeta de Cluj.
Decizia CSM a fost atacată în instanţă de judecătorul Năsui, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie anulând-o, în 2014. Totodată ÎCJJ a dispus mutarea disciplinară a judecătorului Gabriel Năsui la Curtea de Apel Alba Iulia.
Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) l-au trimis în judecată pentru luare de mită, alături de mituitor, afaceristul clujean Cristian Baboş. În rechizitoriului procurorilor DNA Cluj se precizează că în cursul anului 2008, Gabriel Adrian Năsui, judecător în cadrul Judecătoriei Cluj-Napoca, a primit 3.740 de euro mită de la inculpatul Cristian Baboş ca să dea o sentinţă favorabilă în cazul său.
„Aceste foloase au fost primite de magistrat pentru a emite o sentinţă favorabilă într-o cauză civilă în care inculpatul Baboş Cristian Ioan avea calitatea de reclamant. În perioada 30.05 – 03.06.2013, pentru a induce în eroare organele de anchetă, cei doi inculpaţi au întocmit în fals, în dublu exemplar, un înscris sub semnătură privată, antedatat 19 decembrie 2008, în care se făcea, în mod nereal, dovada că magistratul „a achitat» suma de 3.740 euro inculpatului Baboş Cristian Ioan“, susţin procurorii DNA.
În cauză, procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra sumei de 3.740 euro depusă de inculpatul Năsui Gabriel Adrian, la o unitate bancară şi indisponibilizarea acesteia la dispoziţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie sau a instanţei de judecată.
Citește mai multe pe Gazeta de Cluj