Mitrea, la DNA

Mitrea, la DNA

Senatorul social-democrat a mers astăzi la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fiind citat de procurori în dosarul privind obţinerea de foloase pentru o locuinţă a mamei sale, din comuna ilfoveană Voluntari.

Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut, în luna aprilie a anului trecut, Camerei Deputaţilor aviz pentru declanşarea urmăririi penale în cazul lui Miron Mitrea, vizat într-un dosar de corupţie, anunţă Mediafax.

În perioada 2001-2002, când era ministru, senatorul ar fi pretins şi primit de la Irina Paula Jianu foloase necuvenite în cuantum de peste 5,2 miliarde lei vechi, constând în contravaloarea unor lucrări de construcţii, renovare, extindere şi dotare la o casă din Pipera care aparţinea mamei lui Mitrea.

Presupusa mită ar fi avut ca scop numirea Irinei Jianu în funcţia de inspector-şef adjunct la Inspectoratul de Stat în Construcţii.

Ne puteți urmări și pe Google News

Camera Deputaţilor a respins, în 13 august 2008, solicitarea DNA de avizare a începerii urmăririi penale în cazul lui Miron Mitrea.

  • La începutul lunii septembrie, social-democratul şi-a anunţat, în plenul Camerei Deputaţilor, demisia din acest for, motivând că recurge la acest gest pentru a nu i se mai spune că se ascunde în spatele imunităţii.
  • Noiembrie 2008: Mitrea a fost ales senator