La umbra primăriei condusă de un reprezentant PSD, vreo 200 de persoane au participat miercuri seara la mitingul USL împotriva preşedintelui suspendat, Traian Băsescu. Printre primii care au vorbit au fost reprezentanţii PC, spre nedumerirea celor din public. „Cine-i ăsta?”. „Şeful peciştilor”, vine răspunsul la întrebarea unui bătrânel. „Ce-s peciştii?”, rămâne bătrânelul nedumerit.
„Nu ştiu, mamă, nu am treabă. Să-l dea jos pe Băsescu şi să îmi întregească pensia. De aia am venit”, vorbeşte sincer o femeie trecută demult de vârsta pensionării.

„Cam beţivan”

În mare vervă a fost liberalul Ludovic Orban, chiar dacă verva lui a stârnit nedumerirea localnicilor. „Am mai fost aici de vreo cinci ori. N-am fost la băi, pentru că încă n-am reumatism, dar cunosc oamenii locului, îl cunosc bine pe fostul primar, om de treabă, băiat fain, care seamănă cu Băsescu”, a rostit la microfon Orban, spre stupoarea celor din zonă. „La amândoi le cam place băutura”, a continuat Orban, mirat că nu primeşte nicio reacţie. La 5 minute după ce a încheiat el discursul, înjghebând glume pe seama unei relaţii între Băsescu şi Monica Macovei, la microfon a venit Ilie Oprişor. Fostul primar al Ocnei Sibiului, făcut beţiv de Orban.

Acces liber la bere şi mici

La finalul mitingului, majoritatea celor protestatarilor s-au regrupat în microbuze şi maşini mici. Dar nu pentru mult timp. La ieşirea din oraş, câteva zeci de pensionari, dirijaţi de directorul AJOFM Sibiu, Gheorghe Suditu, s-au aliniat la una din porţile de acces înspre lacurile sărate de la Ocna Sibiului. Ca la un semn, porţile s-au deschis şi cu toţii au intrat încolonaţi către terasele cu bere şi mici. Evident, nimeni nu a plătit cei 12 lei taxa de intrare la lacuri. După intrarea protestatarilor USL, porţile s-au închis, trimiţând restul turiştilor spre zona de acces cu plată. „Nu, nu, nu e e gratis. Acela a fost un grup organizat, de la Primărie”, a explica portarul care ţinea de poartă.