Miting aerian și expoziție de tehnică militară, la Baza Aeriană de la Boboc

Miting aerian și expoziție de tehnică militară, la Baza Aeriană de la Boboc Miting aerian. Sursa foto: Pixabay

Miting aerian și expoziție de tehnică militară la Baza Aeriană de la Boboc. Mai exact, un miting aerian, cros pe un traseu de 13 kilometri şi expoziţie de tehnică militară sunt programate la sfârşitul acestei săptămâni.

Miting aerian și expoziție de tehnică militară, în comuna Cochirleanca

Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu” organizează sâmbătă, 15 iunie (în funcţie de starea vremii, duminică, 16 iunie), începând cu ora 11.00, Ziua Porţilor Deschise şi mitingul aerian.

Așadar, pentru cei pasionați de tehnica militară și zboruri spectaculoase, la sfârşitul acestei săptămâni, la Baza Aeriană Boboc, din judeţul Buzău, vor avea parte acest eveniment

„Baza Aeriană de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu”organizează sâmbătă, 15 iunie (în funcţie de starea vremii, duminică, 16 iunie), începând cu ora 11.00, Ziua Porţilor Deschise şi mitingul aerian „BOBOC AIR SHOW-BOBAS 2024”.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aeronave din dotarea Forţelor Aeriene Române, Ministerului Afacerilor Interne, Forţelor Navale Române, ale partenerilor NATO şi operatorilor civili, vor evolua solo sau în formaţie, iar militari ai Forţelor pentru Operaţii Speciale vor executa un exerciţiu tactic”, anunţă MApN.

Miting aerian și expoziție de tehnică militară, în comuna Cochirleanca

Organizatorii au și alte surprize pentru vizitatori

Ministerul Apărării Naționale mai anunță că publicul va putea vizita o expoziţie statică cu tehnică a structurilor din sistemul de apărare naţională şi standuri educaţionale ale instituţiilor de învăţământ militar.

În deschidere, se va desfăşura prima ediţie a BOBOC AIR BASE RUN - o competiţie de cros pentru amatori organizată în incinta Bazei Aeriene de Instruire şi Formare a Personalului Aeronautic „Aurel Vlaicu”, pe un traseu de 13 kilometri.

Intrarea este liberă, iar publicul va avea acces începând cu ora 08.00, se mai arată în comunicatul emis de Ministerul Apărării Naționale.

Baza de la Boboc au sărbătorit 111 ani de la înființarea primei școli militare de pilotaj. O istorie lungă, în care luptătorii Forţelor Aeriene române au învăţat, s-au format şi apoi au apărat cerul României. 111 ani în care, indiferent de vremuri, s-a continuat tradiţia formării şi dezvoltării aptitudinilor piloților armatei, potrivit comunicatului emis de instituție.