Evenimentul Zilei > Politica > Mită electorală. Un primar din Vrancea promite loc de casă pentru vot dat PSD-ului! VIDEO
Mită electorală. Un primar din Vrancea promite loc de casă pentru vot dat PSD-ului! VIDEO

Mită electorală. Un primar din Vrancea promite loc de casă pentru vot dat PSD-ului! VIDEO

Mulți fac politică, puțini o înțeleg. În România, viața bate filmul!

UPDATE – Pe numele primarului s-a deschis un dosar penal pentru infracțiunea de corupere a alegătorilor.

„În cursul zilei de astăzi (miercuri) ne-am autosesizat în privinţa unei filmări apărute pe Facebook. În cauză a fost deschis dosar penal în care se fac cercetări pentru infracţiunea de corupere a alegătorilor, fiind cercetat reprezentantul unui partid politic de la Slobozia Bradului”, a declarat, pentru Agerpres, purtătorul de cuvânt al IPJ Vrancea, Cătălina Murariu.

Dacă va fi găsit vinovat pentru această infracţiune, primarul riscă o pedeapsă cu închisoarea de la şapte luni la trei ani şi interzicerea anumitor drepturi prevăzute de lege.


ȘTIRE INIȚIALĂ – Un primar dintr-o comună vrânceană le promite sătenilor locuri de casă pentru fiecare vot acordat PSD-ului! Ca să fie mesajul clar și să ajungă la toți sătenii cu conturi pe social media, edilul Iulian Dumitru, din comuna Slobozia Bradului, a pus anunțul și pe Facebook!

Pe contul său de Facebook, primarul pesedist spune că oamenii trebuie să iasă la vot și să ștampileze numele candidatului. Ca dovadă că nu glumește, Iulian Dumitru arată în filmarea postată pe Internet și unde le dă loc de casă țăranilor. În imagini se vede cum unui sătean i se promite că primește și el un lot de teren dacă aduce 25 de oameni la vot!

Culmea, primarul recunoaște că a promis locuri de casă în schimbul votului pentru PSD, dar susține că „a fost o scăpare regretabilă”, notează realitateadevrancea.net.

Mita electorală este definită astfel de Codul penal, la articolul 386: (1) Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat se pedepseşte cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi!

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: