Evenimentul Zilei > Actualitate > Misterul înscrisurilor de pe piatra neagră de la Corbii de Piatră
Misterul înscrisurilor de pe piatra neagră de la Corbii de Piatră

Misterul înscrisurilor de pe piatra neagră de la Corbii de Piatră

Corbii de Piatră, satul micuţ din judeţul Argeş, este un loc cu totul special. El ascunde mistere pe care, din păcate, se pare că nu le vom putea descifra niciodată. Cel puţin unul dintre ele.

Fostul altar dacic ai cărui pereţi sună a gol

 

Corbii de Piatră se află la distanţă mică de celebrul triunghi echilateral format din vechile altare dacice de la Nămăieşti, Dragoslavele şi Cetăţeni, tot din judeţul Argeş, altare devenite astăzi mănăstiri creştine. Şi aici, la Corbii de Piatră, într-un perete de stâncă abrupt, înalt cât un bloc cu 20 de etaje, cam pe la jumătatea lui, se află o grotă transformată şi ea astăzi tot în biserică ortodoxă, la care se ajunge foarte greu, pe nişte scări abrupte. Şi acesta a fost tot un altar dacic.

Legenda spune că aici era una dintre intrările în mult disputatele tuneluri de sub munţii Bucegi. Există în interiorul grotei, acolo unde  acum este altarul bisericii, două arcade mari, ce par făcute de mâna omului. Sunt zidite, dar se vede că tecuiala care le-a astupat este mult mai nouă. Dacă ciocăneşti în acea tencuială cu degetul, în spatele ei sună a gol. Nimeni însă până acum, nu a încercat să vadă ce se află dincolo de ea. Şi nici nu se ştie exact când au fost astupate cele două arcade.

 

 

 

 

 

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE