Evenimentul Zilei > Actualitate > Mister! Nimeni nu poate explica apariţia NORULUI care coboară în fiecare an deasupra muntelui Tabor
Mister! Nimeni nu poate explica apariţia NORULUI care coboară în fiecare an deasupra muntelui Tabor

Mister! Nimeni nu poate explica apariţia NORULUI care coboară în fiecare an deasupra muntelui Tabor

Mister sau încă un fenomen al naturii inexplicabil? Muntele Tabor (sau Thabor) este unul din munţii cei mai celebrii din Galileea, are 588 de metri şi domină valea din jurul său. „Tabor seamănă cu un altar ridicat, pe care Dumnezeu l-ar fi construit pentru propria sa onoare. Toţi cei care se apropie de el sunt brusc vrăjiţi.” Cei care sărbătoresc Schimbarea la Faţă a Domnului pe Muntele Tabor povestesc că, în timpul Sfintei Liturghii, se coboară asupra mănăstirii ortodoxe, un nor luminos, care nu seamănă cu un nor obişnuit.

Norul apare totdeauna în acelaşi loc, în direcţia Nazaretului, şi stăruieşte până noaptea târziu. Ştiinţa nu poate să explice misterul norului care se coboară în fiecare an deasupra muntelui Tabor, unde, potrivit Biblei, a avut loc Schimbarea la Faţă. A spus Serghei Mirov, unul dintre cercetătorii ruşi şi meteorologii israelieni care au studiat fenomenul.

Potrivit acestuia, ceaţa nu se poate forma într-un astfel de aer uscat şi la temperaturile din zonă. Mirov a sublinait că norul apare numai deasupra mânăstirii ortodoxe şi în timpul slujbei.Creşte în dimensiuni şi se coboară asupra credincioşilor.

Pavel Florensky, academician şi conducător al Academiei ruse de Ştiinţe Naturale, a spus că a fost analizată şi sfânta flacără care se coboară din cer în Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, de Paşte cu ajutorul echipamentelor ultramoderne. „Concluzia e simplă: apariţia focului este însoţită de fenomene piezoelectrice puternice asemănătoare furtunii cu fulgere, dar nu există fulgere… Acest lucru înseamnă că este un fenomen miraculos”, a recunoscut savantul, potrivit presaortodoxă.ro