Evenimentul Zilei > Sport > Mirel Rădoi, sătul deja de națională: „Sunt tânăr! Vreau să mă duc să antrenez zi de zi”
Mirel Rădoi, sătul deja de națională: „Sunt tânăr! Vreau să mă duc să antrenez zi de zi”

Mirel Rădoi, sătul deja de națională: „Sunt tânăr! Vreau să mă duc să antrenez zi de zi”

Mirel Rădoi nu a apucat încă să debuteze oficial pe banca selecționatei României, dar se gândește deja la despărțirea de „tricolori”.

În urmă cu opt luni, Mirel Rădoi a preluat prima reprezentativă a României, după eșecul lui Cosmin Contra de a-i califica pe „tricolori” la EURO 2020. Primul meci oficial pentru Mirel Rădoi cu naționala mare ar fi trebuit să fie barajul cu Islanda, care urama să aibă loc în luna martie, dar care a fost mutat în luna noiembrie. Astfel că, Mirel Rădoi va debuta pe banca naţionalei României abia pe 4 septembrie. Tricolorii vor întâlni atunci Irlanda de Nord, pe Arena Naţională, în primul meci din grupa de Liga Naţiunilor.

Deși mandatul lui Rădoi este valabil pe o perioadă de doi ani, acesta se gândește să renunțe înainte de termen la funcția de selecționer.

„Sunt tânăr, eu vreau să fac foarte multe lucruri şi oarecum mă găsesc într-o carapace aşa. În două antrenamente, trebuie să încerc să pun toate lucrurile la punct la care mă gândesc. Iar două antrenamente nu îmi ajung nici măcar să antrenez tranziţia pozitivă sau negativă, adică cel mai uşor lucru de antrenat.

Vreau să mă duc să antrenez zi de zi. Se poate întâmpla să reuşim să ne calificăm şi la Euro, şi la Campionatul Mondial. Mai mult ce poate face un antrenor? La fel, scenariul negativ poate fi să nu mă calific nici la Euro, nici la Mondial. Şi atunci pentru ce să mai stau eu dacă nu am reuşit niciuna din cele două calificări? Trebuie să vină altcineva”, a declarat Mirel Rădoi la Telekom Sport.

Programul României din Liga Națiunilor:

  • Vineri, 4 septembrie: Norvegia – Austria, România – Irlanda de Nord (21:45)
  • Luni, 7 septembrie: Austria – România, Irlanda de Nord – Norvegia (21:45)
  • Duminică, 11 octombrie: Norvegia – România (19:00), Irlanda de Nord – Austria (21:45)
  • Miercuri, 14 octombrie: Norvegia – Irlanda de Nord, România – Austria (21:45)
  • Duminică, 15 noiembrie: Austria – Irlanda de Nord, România – Norvegia (21:45)
  • Miercuri, 18 noiembrie: Irlanda de Nord – România, Austria – Norvegia (21:45)

România face parte din Liga B, grupa 1. Câștigătoarele grupelor din Ligile B, C și D vor promova în eșalonul superior, în timp ce câștigătoarele din Liga A vor juca la turneul final al Ligii Națiunilor, programat în luna iunie a anului 2021.

Amintim că, naționala noastră mai are de disputat meciurile de baraj din Liga Națiunilor, pentru calificarea la EURO 2020. Echipa națională a României va juca pe 8 octombrie, la Reykjavik, meciul de baraj din Liga Națiunilor contra Islandei. Dacă îi vor învinge pe nordici, „tricolorii” lui Mirel Rădoi vor evolua în finala barajului cu Ungaria sau cu Bulgaria, tot într-o singură manșă și tot în deplasare. Această finală este programată pe 12 noiembrie.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: