Evenimentul Zilei > Politica > Mirel Curea: „Clotilde! Cherie! Madam Armand! Vești bune, de catorz julie”. Legătura dintre scandalul de la Sectorul 1 și desființarea SIIJ
Mirel Curea: „Clotilde! Cherie! Madam Armand! Vești bune, de catorz julie”. Legătura dintre scandalul de la Sectorul 1 și desființarea SIIJ

Mirel Curea: „Clotilde! Cherie! Madam Armand! Vești bune, de catorz julie”. Legătura dintre scandalul de la Sectorul 1 și desființarea SIIJ

Jurnalistul Mirel Curea o persiflează pe „Madam Armand” după ce, miercuri, s-a aflat că alegerile pentru Primăria Sectorului 1 au fost, de fapt, câștigate de fostul primar, Daniel Tudorache. Și nu oricum, ci cu 1.700 de voturi în plus față de actualul edil, Clotilde Armand.

Potrivit unor surse, renumărarea voturilor a fost finalizată, miercuri. Evenimentul Zilei a anunțat marea surpriză de la Sectorul 1. 

Mirel Curea dezvăluie motivele pentru care SIIJ trebuia desființat de urgență. Cerință expres a USR-PLUS.

Clotilde! Cherie! Madam Armand! Vești bune, de catorz julie:
A terminat SIIJ-ul treba astăzi, că d-aia trebuia desființat repede-repede, până astăzi.

Unu. Lipsesc sacii cu voturile din 20 de secții de votare.

Doi. 12.5%, adică peste 11.000 de buletine de vot au dispărut.

Trei. Din sacii rămași, Tudorache are cu peste 1700 de voturi în plus.

Setadire așa: trotinetiștii mata au scos sacii care conțineau voturile din 20 de secții, în vederea înlocuirii buletinelor cu vot pentru Tudorache, cu buletine în favoarea lu matale. Biensur, cu modificarea cuvenită, în procesele verbale. N-au mai apucat să pună sacii la loc, pentru că un trotinetist era sifon la un serviciu, te-a turnat, a apărut lume la locul faptei și filmulețul cu frauda, la Antena 3. Sifonul, camarad cu ăla care ți-a zis că sunt oprite camerele video din sala unde au fost depozitați sacii și cu încă unul, lângă matale și acum.

Și cum veștile bune au obiceiul să vină în serie, mai am una: TMB a respins ca „neîntemeiată” cererea prin care matale m-ai chemat în judecată .

PS. Unde scrie „cu peste”, este pentru că trebuie să fac pe prostul, cum că nu știu cifrele exacte. Le știu, pupe!, a scris Mirel Curea în postarea de pe pagina sa de Facebook.

Dosarul a fost instrumentat de SIIJ

Operaţiunea propriu-zisă de renumărare a voturilor a aut loc la sediul Serviciului Control Intern, din Capitală, acolo fiind improvizat un spaţiu. 10 poliţişti au fost desemnaţi să se ocupe exclusiv de punerea în aplicare a solicitării venite de la SIIJ.

Conform datelor AEP, la alegerile din septembrie 2010 pentru funcţia de primar al Sectorului 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR-PLUS, a câştigat scrutinul cu 40,94%, respectiv 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 de voturi.

Daniel Tudorache a contestat însă acest rezultat şi a depus o plângere penală la Secţia specială de anchetare a magistraţilor, după ce presa a difuzat imagini cu mai multe persoane care intră în sediul Biroului Electoral al Sectorului 1, unde erau depozitaţi saci cu voturi.

Dosarul a fost instrumentat de Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) pentru că a fost vizat președintele biroului electoral de sector, care este procuror.