Evenimentul Zilei > Justitie > Mircea Sandu l-a dat în judecată pe Omar Hayssam. Cere daune de 100.000 de euro pentru denunț calomnios
Mircea Sandu l-a dat în judecată pe Omar Hayssam. Cere daune de 100.000  de euro pentru denunț calomnios

Mircea Sandu l-a dat în judecată pe Omar Hayssam. Cere daune de 100.000 de euro pentru denunț calomnios

Fostul președinte al Federației Române de Fotbal solicită daune morale de 100.000 de euro. Mircea Sandu susține că Omar Hayssam l-a reclamat la DNA cu scopul de a-i strica imaginea. Informațiile sirianului nu s-au confirmat, iar procurorii au clasat dosarul.

Mircea Sandu, fost președinte al Federației Române de Fotbal l-a dat în judecată Omar Hayssam și îi cere despăgubiri de 100.000 de euro. Totul după un denunț calomnios la DNA. Primul termen în acest proces a fost stabilit pentru 4 octobmrie, la Tribunalul Dâmbovița.

În 2017, Omar Hayssam l-a denunțat pe Mircea Sandu la DNA. Sirianul a susținut că acesta ar fi încheiat un contract de 3-4 milioane de euro, plătiți din banii federației, cu o firmă pe care tot el o controla împreună cu fiica sa.  Procurorii analizat atunci plângerea, dar au clasat dosarul pe motiv că firma nu exista.

Daune morale

Mircea Sandu solicită acum daune morale pentru încălcarea dreptului la onoare, demnitate și reputație, imagine și viață privată. „În fapt, la 24.11.2017, a fost înregistrat, la nivelul Direcţiei Naţionale Anticoruptie, dosarul penal, ca urmare a consemnării denunţului formulat de către pârât.

Din cuprinsul actului de sesizare a reieşit că Federaţia Română de Fotbal ar fi construit un număr de cinci depozite pe terenurile de antrenament ale echipei naţionale, ocazie cu care ar fi fost schimbată destinaţia acestor terenuri, în sensul că nu s-au mai desfăşurat activităţi sportive, ci numai activităţi de depozitare. Pârâtul a susţinut faptul că respectivul contract a fost de circa trei-patru milioane de euro“, se arată în acțiunea de chemare în judecată depusă de Mircea Sandu la Tribunal.

Mai multe denunțuri

Omar Hayssam se află în acest moment încarcerat la Penitenciarul Mărgineni. A fost condamnat la 24 de ani de închisoare pentru terorism, în dosarul răpirii jurnaliștilor români în Irak.

De-a lungul timpului, el a făcut mai multe denunțuri, care nu s-au confirmat. Omar Hayssam l-a reclamat la DNA pe Traian Băsescu, despre care a spus că l-ar fi presat să-i furnizeze informații compromițătoare despre Dinu Patriciu.

El a mai susținut și că i-a plătit omului de afaceri Mohammad Yassin 2 milioane de dolari și că banii urmau să ajungă la Vasile Blaga, pentru a-l scăpa de anumite probleme în justiție, potrivit fanatik.ro.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: