Evenimentul Zilei > Actualitate > Mircea Sandu, in Comitetul Executiv al UEFA!
Mircea Sandu, in Comitetul Executiv al UEFA!

Mircea Sandu, in Comitetul Executiv al UEFA!

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal a obtinut 32 de voturi.

Ordinea membrilor Comitetului Executiv in functie de numarul de voturi primite este urmatoarea: Angel Maria Villar (Spania) 42 voturi, Senes Erzik (Turcia) 37, Mircea Sandu (Romania) 32, Joseph Mifsud (Malta) 28, Gilberto Madail (Portugalia) 27 si Grigori Surkis (Ucraina) 27.

De asemenea, a avut loc si votarea membrilor pentru Comitetul Executiv al FIFA. Angel Maria Villar (Spania) si Franz Beckanbauer (Germania) vor reprezenta UEFA in forul fotbalistic mondial.

Tot astazi a fost ales si francezul Michel Platini in functia de presedinte al UEFA, in fata suedezului Lennart Johansson.

Din cei 52 de membri ai UEFA, doi s-au abtinut. Michel Platini a primit 27 de voturi, in timp ce Lennart Johansson a fost votat de 23 de participanti.

Lennart Johansson paraseste functia de presedinte al UEFA dupa 17 ani.

Presedintele FIFA, Joseph Blatter, a declarat ca alegerea francezului Michel Platini la conducerea UEFA nu il surprinde si ca il bucura faptul ca va colabora cu cineva care are aceeasi viziune despre fotbal ca si el.

Platini l-a propus pe suedezul Lennart Johansson in functia de presedinte de onoare al forului eruopean.

Mircea Sandu: E bine ca Platini este presedintele UEFA

Presedintele FRF, Mircea Sandu, a spus  ca este bine ca Michel Platini este noul conducator al UEFA, prezentand si cateva din avantajele alegerii francezului.

"Nu va pot spune cu cine am votat, dar ma bucur ca Michel a castigat alegerile. Este un continuator al programelor lui Johansson si ale Comitetului Executiv. Trebuie sa apreciem munca lui Johansson, pe care congresul l-a facut presedinte de onoare la propunerea lui Platini. E bine ca Platini este presedintele UEFA. Va solicita reducerea numarului de echipe din Liga Campionilor din anumite tari, va continua programele de investitii pentru asociatiile nationale, va fi intr-o solidaritate deplina cu asociatiile nationale si FIFA", a spus Sandu.

Hagi: Mircea Sandu este acum un om important intr-o functie importanta

Fostul international si selectioner al reprezentativei Romaniei, Gheorghe Hagi, a a spus ca prin alegerea in Comitetul Executiv al UEFA, presedintele FRF, Mircea Sandu, a devenit "un om important intr-o functie importanta".

Hagi sustine ca alegerea presedintelui FRF in structura de conducere a UEFA este o victorie a fotbalului romanesc.

"Ne bucura pe toti aceasta alegere in Comitetul Executiv. Este un lucru foarte bun, este o victorie a fotbalului romanesc. Pentru domnul Mircea Sandu aceasta noua functie imbraca o cariera exceptionala si este rezultatul experientei sale in diferite functii de conducere", a afirmat Hagi.

Tehnicianul este de parere ca Mircea Sandu poate ajuta destul de mult fotbalul romanesc din noua postura, inclusiv prin atragerea anumitor fonduri pentru dezvoltarea infrastructurii.

Dragomir: Michel Platini va fi langa Sandu

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a spus ca Mircea Sandu, care a fost ales ca membru al Comitetului Executiv al UEFA, va fi sprijinit de noul presedinte, Michel Platini, deoarece i-a facut lobby acestuia.

Dragomir considera ca prin alegerea lui Sandu in Comitetul Executiv al UEFA, Romania nu va avea parte de arbitraje favorabile. "Arbitrii vor gresi in continuare, pentru ca sunt oameni", a completat Dragomir.

Gigi Becali: Alegerea lui Mircea Sandu este victoria Romaniei

Finantatorul FC Steaua, Gigi Becali, a  spus ca alegerea presedintelui FRF, Mircea Sandu, in Comitetul Executiv al UEFA reprezinta o victorie pentru fotbalul romanesc.

Cititi si Cu Nasu’ la congres.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: