Mircea Geoană îi răspunde jurnalistei Emilia Șercan. Este o dovadă de rea-intenție și rea-credință

Mircea Geoană îi răspunde jurnalistei Emilia Șercan. Este o dovadă de rea-intenție și rea-credință Mircea Geoană candidat PSD la prezidențiale și Marcel Ciolacu premier. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Mircea Geoană a respins acuzațiile de plagiat formulate de jurnalista Emilia Șercan. Secretarul general adjunct NATO a scris luni, 1 iulie, pe rețelele de socializare că la mijloc ar fi vorba de o campanie de denigrare și de fake news.

Mircea Geoană răspunde acuzațiilor de plagiat

Mircea Geoană a obținut titlul științific în urmă cu două decenii, iar în postarea din online, diplomatul a subliniat faptul că acuzațiile de plagiat vin în contextul în care în spațiul public se vehiculează ideea că fostul președinte PSD ar urma să intre în cursa pentru cea mai importantă din stat.

„Din seria caută până găsești și, dacă nu găsești, inventează, mă trezesc astăzi cu o acuzație de plagiat a tezei de doctorat pe care am terminat-o acum 20 de ani. De ce astăzi? Probabil pentru că unii s-au speriat de discuțiile din spațiul public despre o posibilă candidatură a mea", a scris Mircea Geoană.

Acuzațiile de plagiat au fost ridicate de jurnalista Emilia Șercan, profesor la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării. Într-o investigație prezentată într-o publicație centrală, Șercan susține că Geoană a plagiat peste 70 de pagini din cele 279.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Emilia Șercan a dat dovadă de rea-intenție”

Jurnalista a evidențiat faptul că secretarul general adjunct NATO ar fi folosit fără a folosi sistemul de citare zeci de pagini din rapoartele anuale prezentate Bill Clinton și George W. Bush. Confruntat cu aceste acuzații, Mircea Geoană a explicat că experții în domeniu și conducătorii de doctorat s-au pronunțat deja în cazul similitudinilor din lucrarea fostului președinte PSD.

În aceeași postare de pe Facebook, Mircea Geoană a mai precizat că Emilia Șercan a dat dovadă de rea-intenție sau rea-credință. Asta în condițiile în care mai multe softuri de anti-plagiat au confirmat valoarea științitifică a tezei.

„Când mai multe softuri anti-plagiat spun că NU există similitudini și totuși cineva se trezește să vină cu o acuzație falsă, nu pot decât să mă gândesc la rea-intenție sau rea-credință", a mai transmis Geoană pe Facebook.

Mircea Geoană a fost ambasadorul României în SUA

Secretarul general adjunct a punctat faptul că a anticipat „atacurile murdare” și campania de denigrare. Cu toate acestea, Mircea Geoană a mai transmis că nu va permite nimănui să pună sub semnul întrebării „o viață de muncă și studii făcute la cel mai înalt nivel de probitate și profesionalism”.

Până să ajungă președintele social-democraților, Mircea Geoană a fost ambasadorul României în SUA. În prezent, diplomatul ocupă funcția de secretar general NATO și este președintele Institutului ASPEN.

Revista presei