Mircea Badea susține: „Două într-una, adică îți verifică și prostata și coronovirusul”
- Mihnea Talau
- 29 ianuarie 2021, 12:21
Realizatorul TV, Mircea Badea, a comentat în stilul său caracteristic faptul că în China au început să fie făcute teste anale pentru depistarea virusului SARS-CoV-2. „E bine că poți să faci două într-una, adică îți verifică și prostata și coronovirusul”, a glumit jurnalistul.
Mircea Badea susține. „Eu nu mai pot cu vaccinul, gata, îl urăsc. Jur! Și nu înțeleg nici idioțenia asta cu nu mă lasă nu știu ce țară să intru dacă nu am vaccin. Bine, la revedere, mă duc în țara care mă lasă. Deci, care e logica? Eu clar nu mă vaccinez acum - exclus. Nu vreau să dau un semnal. Stau așa fără semnal și mă vaccinez mai încolo. Mă vaccinez în popou.
Mi se pare că din punct de vedere european o să dau bine", a spus Mircea Badea la Antena3.
„Josțin”. Se fac două într-una
Referitor la știrea conform căreia în China au apărut și teste COVID anale, Mircea Badea a răspuns:
„Da, din ce știu este adevărat și susțin. Sau 'josțin', pentru că e bine că poți să faci două într-una , adică îți verifică și prostata și coronovirusul. Cât de tare e asta".
China a început să folosească prelevări anale pentru testarea persoanelor considerate ca prezentând un risc ridicat de a se îmbolnăvi de Covid-19 și asta deoarece această metodă poate creşte rata depistării în rândul persoanelor infectate, relatează AFP.
Metoda prelevării unor probe anale „poate creşte rata depistării persoanelor infectate”, deoarece virusul persistă mai mult timp în anus decât în căile respiratorii, a declarat un medic de la Spitalul Youan din Beijing.
Autorităţile chineze au efectuat prelevări anale săptămâna trecută, în cartiere din Beijing în care s-au confirmat contaminări cu noul coronavirus, potrivit CCTV, o metodă folosită de asemenea în cazul persoanelor plasate în carantină.
Mircea Badea susține. Comunitatea științifică este de altă părere
Sunt voci care susțin că testele rectale pot fi cel mai bun mod de a examina pacienții înainte de a părăsi spitalul.
Zelul autorităților sanitare chineze, care uneori combină mai multe teste pentru a limita numărul de rezultate fals negative, nu este însă unanim aprobat de comunitatea științifică.
Yang Zhanqiu, de la Universitatea Wuhan, declară pentru că tampoanele pentru nas și gât rămân totuși mai eficiente, virusul trecând prin căile respiratorii, nu prin sistemul digestiv.