Gestul unor lideri USR în timpul campaniei electorale a lui Dan Barna a stârnit revolta lui Mircea Badea. Lipsa de empatie în fața unui bătrân căruia i se făcuse rău în fața candidatului la prezidențiale l-a determinat pe realizatorul emisiunii „În gura presei”, de la Antena 3, să reacționeze. Comentariul său a fost scurt, dar la obiect: „Ăștia de la USR îl înjură pe Raed Arafat pentru intervențiile ISU? Marș, mă…”, transmite dcnews.ro.

În 1990, Raed Arafat a început să pună bazele Serviciulului Mobil de Urgență Reanimare și Descarcerare (SMURD) la Târgu Mureș, devenit ulterior serviciul medical național de intervenție rapidă. Raed Arafat a salvat o mulțime de vieți, în timp ce Dan Barna, atunci când unui om i se face rău, îi dă un pliant electoral, se arată în comentariul dcnews.ro.

Dan Barna a fost surprins pe camerele de filmat când făcut un gest incredibil, așa cum se vede dintr-un documentar al campaniei electorale publicat pe canalul de YouTube de la Recorder.ro.

În timpul unei conversații în parc, unui vârstnic i s-a făcut rău. Apropiații omului au spus că acesta era cardiac și a avut o operație pe cord deschis. Dan Barna s-a arătat îngrijorat la acel moment.

„Auzi, mă, asta nu mai aveam nevoie… să moară unu’… A vorbit Barna, a murit unu’…”, a spus europarlamentarul USR Vlad Botoș.

Clotilde Armand, celălalt euroaparlamentar USR, a adăugat: „Dan, ai un efect important asupra oamenilor…”.