Mircea Badea, intervenție a amublanței, în direct. Momentul a fost filmat

Mircea Badea, intervenție a amublanței, în direct. Momentul a fost filmat Mircea Badea, despre incendiul de la Ferma Dacilor. Sursa foto, Captura video

Ambulanța a venit, în direct, la Antena 3 pentru a îl lua pe Mircea Badea. Prezentatorul a fost consultat de medici chiar în emisiune și i-a îndemnat pe oameni să ceară ajutorul specialiștilor, dacă se simt rău.

Ambulanța a venit, în direct, la Antena 3 pentru a îl lua pe Mircea Badea. Adrian Ursu, jurnalist şi director Antena 3 CNN, l-a încurajat pe iubitul lui Carmen Brumă să îşi ia tensiunea. Prezentatorul a recunoscut că nu a mai cerut de multă vreme ajutorul medicilor și le-a recomandat oamenilor să facă asta. Pe 29 septembrie s-a sărbătorit Ziua mondială a inimii, eveniment organizat la nivel internaţional de World Heart Federation. Badea a dorit să le arate telespectatorilor că este normal să aibă grijă de sănătatea lor.

„Faptul pentru care sunt decapotat, pentru care am venit cu tricoul decapotabil, are o noimă tehnică. Ştiţi că există Ziua Inimii? Noima de Ziua Inimii zice că e bine să te controlezi din când în când.

Şi măcar să-ţi măsori tensiunea. În acest scop simplu, i-am invitat alături de noi pe doi domni de la Ambulanţă care vin cu echipamentele. Mi se va lua tensiunea. Am nişte apucături zilnice absolut nerecomandabile”, a spus Mircea la Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News
Mircea Badea a fost luat cu ambulanța, în direct. Momentul a fost filmat

Mircea Badea. Sursa foto Arhiva EVZ

Tensiunea lui Mircea Badea

Prezentatorul și-a luat tensiunea de două ori, așa cum se măsoară în mod corect. Inițial, vedeta a avut o tensiune de 134/84 mm Hg, în timp ce pulsul a fost 76. După 20 de minute prezentatorul de la Antena 3 a fost consultat încă o dată. A doua măsurătoare a arătat 134/89 mm Hg, adică o tensiune normală. Dacă valorile coboară sub 9/6 cmHg se vorbește despre hipotensiune și dacă depășesc 14/9 este hipertensiune.

La scurt timp, prof. univ. dr. Dragoș Vinereanu le-a recomandat oamenilor să își verifice tensiunea dimineața și seara. Doctorul a mai spus că este bine să stăm întinși pe pat atunci când ne luăm tensiunea arterială. Dacă valorile crescute se mențin o perioadă mai lungă trebuie să luăm tratament.

„Tensiunea oscilantă se referă la faptul că vasele sunt încă elastice. Nu este un semn rău, dar e o hipertensiune de debut. Fugi la medic, fiindcă e foarte probabil că vei avea nevoie de tratament”, a spus medicul Dragoș Vinereanu pentru dcnews.ro.