Evenimentul Zilei > Actualitate > MIRACOL în ROMÂNIA: un DRUM a fost asfaltat în doar TREI ZILE | GALERIE FOTO
MIRACOL în ROMÂNIA: un DRUM a fost asfaltat în doar TREI ZILE | GALERIE FOTO

MIRACOL în ROMÂNIA: un DRUM a fost asfaltat în doar TREI ZILE | GALERIE FOTO

Primarul din comuna Peştera, judeţul Constanţa, şi faptele sale aproape unice pe tărâmurile mioritice revin pe prima pagină a ziarelor locale. Valentin VRABIE a mai săvârşit o „minune” şi aproape a ajuns să-l concureze pe Arsenie Boca din acest punct de vedere. Ultima dintre acestea – cu atât mai semnificativă cu cât primarul nu va mai candida pentru un nou mandat în fruntea comunei Peştera - este asfaltarea unui drum local. În doar TREI zile. Ieftin şi temeinic.

Drumul din satul Izvorul Mare nu mai fusese reabilitat de peste 40 de ani. S-au efectuat lucrări de consolidare, de structură și s-a turnat covor asfaltic pe o distanță de aproximativ 1.500 de metri, scrie siteul ct100.ro. Valentin Vrabie a explicat de ce a reuşit să asfalteze abia acum.

”Este o comună săracă. Resursele nu ne-au permis să asfaltăm, așa că am strâns bănuț cu bănuț. Nu puteam să asfaltăm câte 100 de metri și am decis să strângem bani pentru întreaga lucrare, pentru că necesita reabilitare urgentă. Lucrările au costat 98.000 de euro. Bugetul de investiții al comunei este de aproximativ 100.000 euro pe an. Sunt acumulați bani de peste un an și jumătate pentru a realiza acest lucru. Lucrarea a durat 3 zile si trei nopți”, a precizat primarul.

În Izvorul Mare s-au reabilitat, de asemenea, școala, biserica creștină și geamia (aceasta practic a fost reconstruită).

În doar câţiva ani, comuna Peştera a ajuns un spaţiu occidental. Şcoli moderne, apă curentă, drumuri, locuri de relaxare şi recreere, şi, mai ales, locuri de muncă. Copiii şi educaţia acestora au reprezentat marea prioritate a primarului. De aceea, Primăria le plăteşte rechizitele, le oferă tablete şi le asigură transportul până la liceu. Tot ce s-a construit în acest sat s-a făcut din fondurile primăriei.

În urmă cu peste şase ani, primarul comunei Peştera din judeţul Constanţa a demisionat din PSD. Câţiva ani mai târziu, a fost urmat de întreg Consiliul Local. De atunci, comuna s-a tot dezvoltat cu propriile resurse şi sponsorizări. Metrul cub de apă costă un leu, iar oamenii au internet wireless pe străzi şi servicii de salubrizare gratuite.

Primarul vedetă din Peştera, judeţul Constanţa, a anunţat însă recent că nu va mai candida pentru un nou mandat în comuna căreia i-a schimbat nu doar faţa, ci şi destinul. „La anul, nu mai candidez aici. Candidez la Medgidia. Pot să fac şi acolo ce am făcut aici”, declarat recent Valentin Vrabie pentru EVZ.