Evenimentul Zilei > Actualitate > POVESTEA de viață CUTREMURĂTOARE a REGINEI MUZICII POPULRAE. CE și-a CUMPĂRAT CU BANII DIN CÂNTĂRI
POVESTEA de viață CUTREMURĂTOARE  a REGINEI MUZICII POPULRAE. CE și-a CUMPĂRAT CU BANII DIN CÂNTĂRI

POVESTEA de viață CUTREMURĂTOARE a REGINEI MUZICII POPULRAE. CE și-a CUMPĂRAT CU BANII DIN CÂNTĂRI

Mioara Velicu, celebra cântăreață de muzică populară, are o poveste de viață cutremurătoare. Aceasta s-a născut în Moldova și are peste 50 de ani de carieră muzicală. A cântat pe scena mai mari sau mai mici, la diferite evenimente, însă de fiecare dată a primit aplauze la scenă deschisă. Ce și-a cumpărat din banii pe care i-a obținut cântând? Loc de veci.

Mioara Velicu spune că a început să cânte încă din burta mamei sale și că a avut șapte frați. Doar patru mai sunt acum în viață, împreună cu ea. Restul „au plecat la Dumnezeu”.

„Am început să cânt din burta mamei, cred că de foame. Măicuţa mea a făcut opt copii. Doar patru mai suntem în viaţă, restul au plecat la Dumnezeu. Eu m-am lansat foarte greu, nu am avut un spate. Așa e în provincie. N-am fost nici deșteaptă nici frumoasă, a trebuit să îmi fac jocul și să cânt, am avut noroc că Dumnezeu mi-a dat voce. Maria Ciobanu mi-a dat o pâine, ea m-a luat la nunți cu ea. Îmi prindea bine să merg în colaborări”, a povestit artista, potrivit Spynews.

A avut grijă de frații ei cu banii câștigați din muzică. Însă cea mai mare grijă a Mioarei Velicu a fost să își ia un loc în cimitir. 

„N-am avut bani să fac foarte multe lucruri, cu banii din muzică am avut grijă de frații mei. Cea mai mare grijă a fost să-mi iau loc la cimitir. Nu o să trăiesc cât calea ferată, trebuie să te gândești la treburile acestea. M-am căsătorit la 32 de ani, aveam un copil dintr-o relație anterioară. Mi-a fost greu să plec singură la București cu un copil, o aveam și pe mama cu mine…”, a povestit Mioara Velicu.

Din păcate, Mioara Velicu a rămas văduvă acum câțiva ani, dar susţine că în toată această perioadă nu a fost nici măcar o noapte în care să nu-şi viseze soţul şi în care să nu se fi simţit ocrotită de el. Mai mult, cântăreaţa a dezvăluit faptul că a avut grijă ca lumânarea de la mormântul bărbatului ei să nu se stingă niciodată.

„În fiecare noapte îl visez pe soţul meu şi aşa eu mă simt ocrotită. Soţul meu a murit de 4 ani şi, dar lumânarea la mormântul lui nu s-a stins niciodată. Nu pot merge zilnic acolo din cauza meseriei mele, dar am angajat o femeie care să facă asta. Şi, atât cât voi trăi eu, lumina la el nu se va stinge”, a mărturisit Mioara Velicu cu mai mult timp în urmă,  în cadrul emisiunii ”Dincolo de aparenţe” de la Antena Stars. 

Cu toate acestea, Mioara Velicu nu este singură, pentru că are o fiică şi o nepoată după care este topită. „Când fetele mele nu răspund la telefon pentru că sunt ocupate eu mă supăr. Şi apoi nu le răspund eu lor, mă răzbun, să vadă şi ele ce înseamnă să nu răspund. Îmi place să mă simt şi eu ocrotită. Cred că trebuie ca la vârsta mea să-mi răspundă mereu. Să ştie despre mine unde sunt, că sunt în metrou, în maşină, unde sunt. La vârsta asta, ele trebuie să ştie de mine”.