Evenimentul Zilei > Social > Minunile Egiptului. Ce trebuie să vezi într-o vacanță în Țara Faraonilor
Minunile Egiptului. Ce trebuie să vezi într-o vacanță în Țara Faraonilor

Minunile Egiptului. Ce trebuie să vezi într-o vacanță în Țara Faraonilor

Egiptul este considerat leagănul civilizației antice, iar pentru un turist, mai ales pentru unul pasionat de istoria veche, este o destinație care nu trebuie ratată.

Templul lui Ramses și cetatea medievală Siwa

Templul lui Ramses al II-lea trebuie, de asemenea, vizitat, în complexul arheologic din orașul Abu Simbel. Construcția se diferențiază de celelalte temple ale lumii prin statuile uriașe din piatră care îi înfățișează pe faraonul Ramses și pe soția acestuia, Nefertari.


O aventură cu barca în Delta Dunării. Frumusețile pe care nu ai voie să le ratezi


Trebuie spus că localitatea Abu Simbel a fost mutată pe actuala locație, în urmă cu șaizeci de ani, din cauza unor daune survenite la barajul Aswan.

O excursie în Egipt trebuie să includă între obiectivele turistice, și ruinele cetății medievale din Siwa, localitate amplasată între Marea de Nisip Egipteană și depresiunea Qattara.

Este probabil cea mai izolată așezare egipteană, construită în urmă cu peste 2.500 de ani, dacă este să ne luăm după inscripțiile descoperite aici. Cetatea a fost ridicată din cărămizi realizate dintr-un ameste de sare, ghips, lut și lemn de palmier. Astăzi, această oază se află pe lista obiectivelor turistice ale tuturor vizitatorilor.

Minunile orașului Alexandria

Orașul Alexandria este al doilea mare oraș egiptean, întemeiat de marele conducător al antichității, Alexandru Macedon, la țărmul Mării Mediterane. Deși are un trecut glorios, orașul antic este ascuns vederii, în spatele noilor construcții și amenajări.

Renumit pentru farul și biblioteca, două dintre minunile lumii vechi, Alexandria este apreciat de turiști datorită cafenelelor arăbești care oferă cele mai îmbietoare arome și pentru hotelurile somptuoase care ating înălțimi impunătoare. Faleza este ideală pentru plimbări romantice, iar în piețele comerciale îți poți exersa talentul de negociator.

La final, în loc de concluzie vă aducem în atenție recomandarea experților în turism care spun că, ideal pentru a planifica o excursie în Egipt, este începutul sezonului rece, perioadă în care pot fi evitate căldurile toride din timpul verii.

Descoperire de senzație. Cel mai mare meteorit din Germania găsit într-o grădină

 

PAGINA ANTERIOARA