Se întâmplă în comuna Ghilad din județul Timiș. Oamenii sunt convinși că apa care le curge la robinete, prin rețeaua de alimentare, e un veritabil elixir al tinereții. ”Ne simțim reviogați, de câte ori bem apă”, povestesc localnicii. Vestea s-a dus la satele din jur, nu puțini fiind aceia care vin să ia apă la bidoane.

Secretul apei miraculoase e însă mult mai tehnic. Primarul comunei a decis să le ofere alegătorilor săi apă tratată cu ozon. A auzit de beneficiile acesteia pentru sănătate de la angajații firmei care lucrau la realizarea rețelei de apă și canal în comună. S-a gândit să investească în ”altceva”.

”Am auzit de apa tratată cu ozon de la firma care ne-a realizat proiectul și am fost încântat de beneficiile acesteia. Costurile erau însă mai ridicate față de cele generate de clasicele stații de tratare. Ca să pot să o fac am renunțat la realizarea rețelei în totalitate. Într-o primă fază am făcut doar doi kilometri de rețea. Abia anul trecut am finalizat, introducând și ultimii zece kilometri de țeavă. (…) Apa tratată cu ozon are o calitate superioară față de cea în care s-a adăugat clor. La noi la robinete curge de fapt apă plată, pură din punct de vedere bacteriologic și chimic! Nu are nitrați, nitriți și alte elemente nocive, iar gustul e ca de apă de izvor. Oamenii vin din satele din jur și chiar de la Ciacova, să ia apă cu bidoanele”, a relatat primarul Cornel Guran, pentru Renașterea Bănățeană.

Potrivit medicilor, consumarea unei ape pure ajută la refacerea florei intestinale naturale și eliminarea toxinelor, îmbunătățind funcțiile metabolice. Apa cu ozon vindecă halena, paradontoza, gastritele sau colitele.