Editura Evenimentul si Capital

O minoritate la nivel global, ocultă şi influentă. România cititorilor

Autor: | | 3 Comentarii | 1548 Vizualizari

O postare destul de recentă pe Facebook a unui cunoscut jurnalist (şi politician) român, prin care acesta întreba, pe bună dreptate, care e ideea cu parada LGBT, a generat o adevărată aversă de zeci de comentarii – pertinente sau nu – din partea multor facebook-işti. Nu vom discuta comentariile.

Pe scurt, aceste manifestări democratice şocante, cu tentă exhibiţionistă, ale minorităţii homosexuale au loc în multe ţări creştine de pe mapamond şi chiar şi în Israel. Evoluţii cu aspect carnavalesc, voit şocant, prin care doar vârful aisbergului este făcut vizibil, vrând să-i fie remarcată şi acceptată existenţa întregului – dusă până nu demult în anonimat – acordândui-se drepturi cetăteneşti depline de către autorităţile politico-legislative ale statului.

Vechi documente din istorie consemnează că, în general, înclinaţiile homo şi heterosexuale ale ambelor sexe erau la fel acceptate şi se manifestau ca ceva normal, atât în civilizaţia Greciei antice, cât şi în cea a marelui Imperiu Roman, dar şi în unele comunităţi arabe, chiar şi-n zilele noastre. Doar apariţia şi răspândirea creştinismului a pus aparent capăt manifestărilor homosexuale deschise, care, în bună parte au trecut în clandestinitate. Sintetic, despre homosexualitate se poate spune că e vorba despre o deviaţie congenitală a unora sau una dobândită în timp (în condiţii obligatorii de abstinen- ţă), a altora. Cea din urmă se manifestă cel mai adesea, cu precădere, în comunităţi restrânse, de acelasi sex, obligate să convieţuiască neîntrerupt mai mult timp.

Faptul că, de-a-lungul vremurilor, aflându-se că mulţi eminenţi creatori de artă şi cultură, filozofi, oameni de afaceri sau filantropi etc., au avut ori au alte orientări sexuale, i-a făcut pe mulţi să creadă că deviaţia sexuală presupune sensibilităţi psihoafective aparte de ale celorlalţi muritori de rând. Când, de fapt, manifestarea este generată doar de programul genetic al fiecărui individ ori forţat, prin dobândire în timp. Fenomenul dobândit, bine ascuns, nu a ocolit niciodată nici mediul slujitorilor bisericii şi, mai ales, cel monahal, de orice confesiune. Prin urmare, la nivel global, comportamentul homosexual poate fi întâlnit fără deosebire în toate straturile societăţilor, indiferent de gradul lor de cultură şi există o adevărată solidaritate subterană de grup, de sus şi până jos, aidoma oricărei minorităţi oculte de pretutindeni.

Scandalul mult mediatizat la noi cu privire la comportamentul sexual al unor cunoscute feţe bisericeşti, nu pare a fi o mare noutate pentru mulţi. În literatura română, autori clasici ori moderni au surprins cu umor aspecte marginale ale vieţii în astfel de comunităţi închise. Rămâne un mister (?) pentru consumatorii de ştiri autohtoni, de ce autoritatea decizională a BOR nu decretează rapid demiterile, caterisiri şi emite doar îndemnuri de retragere benevolă spre mănăstiri. La mănăstiri? De ce nu în viaţa laică, acolo unde le e locul?!

Opiniile exprimate de invitații EVZ aparțin autorilor și nu reprezintă punctul de vedere al publicației

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Invitaţii evz

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI
Tema zilei
14:02 Înregistrare cu un GREU DIN PSD: „Îl cheamă la DNA să spună că domnul preşedinte…” LA CINE SE REFERĂ? Breaking news 13:08 Războiul dintre Carmen Dan și Gabriela Firea s-a mutat la Parchet! L-a turnat omul primarului pe subalternul favoritei lui Dragnea? 13:07 ATENTAT POLITIC EȘUAT. Cum a reușit Liviu Dragnea să scape dintr-o nouă ambuscadă. Editorial de Dan Andronic. 11:35 SCANDAL MONSTRU în direct la Antena 3. EXISTĂ O CÂRTIŢĂ a SRI? În urma dezvăluirilor, CINEVA DIN PSD poate fi exclus. Alertă în politică 09:10 Dragnea şi Firea AU BĂTUT PALMA ÎN CEx pentru un SCOP COMUN. De abia AZI S-A AFLAT! Funcţie importantă... 09:08 Adevărata bombă de la CEx al PSD? LUI TĂRICEANU NU-I VA PLĂCEA... Breaking news în politică 08:49 Victorie amară pentru Dragnea. Există un SACRIFICIU NEŞTIUT. Puciştii vin puternic pe turnantă. NEWS ALERT 08:44 Contribuția noului Binom SRI – Parchetul General la rămînerea lui Liviu Dragnea în fruntea PSD. Gândul lui Cristoiu 08:43 Şi totuşi, FIREA L-A ÎNVINS PE DRAGNEA înainte de CEx. Avem un nou NR. 1 ÎN PSD. Breaking news 17:07 DEZVĂLUIRI incendiare din CEx al PSD. Momentul de COTITURĂ care l-a SALVAT pe Liviu Dragnea de la debarcarea din PSD 13:46 DRAGNEA anunță REMANIEREA: „Nu trebuie să rămână în GUVERN” 13:39 Dragnea A PĂŢIT-O RĂU! SĂ FIE MÂNA PUCIŞTILOR? Numai la asta nu se aştepta şeful PSD... Breaking news politic 12:25 „Problema PSD ului și a lui Dragnea nu este CORUPŢIA, ci PROSTIA ajunsă chiar la rang de VIRTUTE” 12:16 Trădare în CEx al PSD? Declaraţii incendiare ale lui Marian Oprişan: „NU MOR DE DRAGUL LUI DRAGNEA” Breaking news 10:22 Scandalul din CEx ajunge la acuzații grave. Cine din PSD dă de băut PROCURORILOR pentru a scăpa de DOSARE de evaziune FISCALĂ? Alertă 10:22 Previziunea lui ION CRISTOIU despre CEx PSD: „Se va SFÂRȘI prost” 10:21 Firea a aflat detaliile murdare din CEx al PSD. Dragnea va lovi năprasnic, dar ADEVĂRATA BOMBĂ vizează două nume din Guvern 10:20 Băsescu îl face pe Dragnea cu ou și oțet: Atât de nociv încât până la sfârşitul anului va trebui să plece 09:07 DECLARAȚII la ieșirea de la ȘEDINȚA CEx. FIREA: „S-a CERUT EXCLUDEREA mea” 09:05 Dragnea A CÂŞTIGAT LUPTA DIN CEx al PSD! Declaraţia care spune totul. Breaking news-ul anului în politică

Articole salvate