Evenimentul Zilei > Actualitate > Minor lăsat într-o baltă de sânge la protestele de la Brăila. Explicațiile jandarmeriei. VIDEO
Minor lăsat într-o baltă de sânge la protestele de la Brăila. Explicațiile jandarmeriei. VIDEO

Minor lăsat într-o baltă de sânge la protestele de la Brăila. Explicațiile jandarmeriei. VIDEO

Evenimente intense la Brăila, marți seară, acolo unde Jandarmeria a folosit forța pentru a anihila un grup de tineri protestatari.

Violențe extreme la Brăila, în timpul protestelor ce au avut loc marți seara. Un minor a fost lovit de forțele de ordine, după ce ar fi lovit un jandarm. Cazul a fost semnalat și de George Simion, pe contul de Facebook: ”Acum la Brăila, abuz groaznic! Cer pedepsirea urgentă a celor vinovați!” A anunțat parlamentarul pe rețeaua de socializare.

Pe înregistrări se aude cum un jandarm lovește cu pumnii și picioarele un tânăr: „În loc să stați acasă… băgami-aș…” Mai mulți tineri s-au plâns că au fost alergați și bătuți pe străzile orașului. 19 persoane au fost conduse la secție pentru audieri.

Ce spun jandarmii după violențele de la Brăila

Jandarmeria Brăila a oferit un punct de vedere pe această temă. Oficialii au explicat că a fost vorba despre anihilarea unor persoane agresive, care au fost somate să înceteze actele de violență și distrugere.

„În data de 30.03.2021, în municipiul Brăila a avut loc un protest spontan în contextul pandemic la care au participat peste 100 de persoane, depăşind limita maximă permisă de actualele prevederi legale. Pe timpul manifestaţiei, mai multe persoane participante s-au manifestat violent faţă de forţele de ordine, în sensul că au aruncat cu pietre şi alte obiecte contondente atât în personal, cât şi în autospecialele de intervenţie.”

„Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliţie şi de un echipaj de jandarmi venit în sprijin”

”Deşi au fost somaţi să înceteze acţiunile agresive, aceştia au continuat să manifeste în acelaşi mod. În jurul orei 23,45, grupul de persoane violente a traversat în fugă intersecţia Căii Călăraşilor cu Bulevardul Independenţei şi s-a urcat în două taxiuri. Taxiurile au fost blocate de efectivele de Poliţie şi de un echipaj de jandarmi venit în sprijin. Manifestanţii violenţi au fost somaţi să coboare, dar aceştia au refuzat, fiind necesară extragerea lor.

După extragere, aceste persoane au fost conduse la sediul Poliţiei pentru aplicarea măsurilor legale”. Se precizează în comunicatul celor de la Jandarmeria Brăila.

„Până în acest moment, niciun protestatar nu a necesitat îngrijiri medicale, toţi aflându-se la sediul Poliţiei Municipiului Brăila, unde urmează a fi aplicate măsurile legale. Pentru a verifica toate informaţiile apărute în spaţiul public referitoare la acest incident, la nivel intern vor fi dispuse măsuri specifice”. Au mai spus reprezentații jandarmeriei.