Evenimentul Zilei > Sport > Ministrul Vela a fost atacat de un luptător de K1. De la ce a pornit conflictul? Alertă!
Ministrul Vela a fost atacat de un luptător de K1. De la ce a pornit conflictul? Alertă!

Ministrul Vela a fost atacat de un luptător de K1. De la ce a pornit conflictul? Alertă!

Celebrul luptător de K1, Daniel Ghiță, l-a atacat dur pe ministrul Afacerilor Intere, Marcel Vela, după ce acesta a anunțat recent că o persoană care strănută în metrou și nu are mască se va alege cu dosar penal.

Ghiţă crede că prin declaraţiile referitoare la masca de protecţie de la metrou, Vela ascunde de fapt un obiectiv ascuns al Guvernului Orban.

„Aberaţiile PNL: ai strănutat, ai dosar penal! Mă, Vela vuvuzela, vreţi putere? Vă facem noi campanie electorală cu incompetenţa voastră.

Parlamentul trebuie să preia puterea şi să dea jos Gaşca asta, de avizi după putere, credeţi că românii sunt proşti? Câţi bătrâni au bani să-şi cumpere o mască zilnic?

Nu au bani de pâine, cum să aibă de măşti? Voi aveţi impresia că poporul român e abonat la bani publici, ca voi?”, a scris Daniel Ghiţă pe Facebook.

Amintim că marţi, declaraţiile lui Vela cu privire la dosarul penal pentru cei care sunt bolnavi şi îşi dau jos masca de protecţie la metrou, au făcut ocolul României.

Ulterior, într-o intervenţie la Digi 24, Vela a declarat că precizările sale despre dosarul penal (n.r. – pot fi urmărite la minutul 34) nu au fost prea bine înţelese:

„Site-ul care a preluat declarația mea din interviul respectiv a trunchiat-o într-un mod incorect, de pe acel site au luat și televiziunile declarația. Eu vă citesc întrebarea, ca să vă dați seama: «Dacă vedem pe cineva lângă noi în metrou fără mască și strănutând, poate face o glumă proastă sau poate fi infectat, ce facem în acel moment?».

Deci era vorba de unul fără mască, infectat și ce facem în acel moment. Discutând mai devreme că la gurile de metrou se vor verifica toți pasagerii și toți vor trebui să aibă mască, în metrou, presupunând în vagonul de la metrou, unul dintre indivizii care vrea să facă acest rău își dă jos masca și e și infectat.

Eu răspund: «În momentul acela sunați la 112, la toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine, putem suna la 112 instant- adică dacă omul și-a dat masca jos intenționat. Dacă nu are mască și strănută, poate avea dosar penal, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zona penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună-știință».

Era discuția despre un infectat care intră în metrou și-și dă jos masca. Nu e un răspuns general pentru toți care nu au mască să aibă dosare penale.”

Iată declaraţiile de la care a început totul. Atenţie la minutul 34.