Acțiunea de control vizează perioada care s-a scurs de la 1 ianuarie 2019 și până în prezent. Vor fi verificate aspecte legate de respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă la nivelul TAROM SA; verificarea prevederilor legale privind operarea aeronavelorTAROM, verificarea modului de îndeplinire, de către Ministerul Transporturilor, a drepturilor și obligațiilor ce decurg din calitatea de acționar la TAROM.

„Am dispus de urgență efectuarea acestui control care să clarifice aspectele grave semnalate în mass-media. Este imperativ să fie stabilit adevărul și să ne asigurăm că au fost respectate prevederile legale. În cazul în care instituțiile abilitate vor constata încălcarea legii, cei vinovați trebuie sancționați“, a anunțat premierul Viorica Dăncilă.

Eliberată zilele trecute din funcție, de Consiliul de Administrație, fostul manager interimar al TAROM, Mădălina Mezei, l-a acuzat pe Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, că i-ar fi cerut să oprească aeronavele la sol în ziua moțiunii de cenzură pentru ca parlamentarii să nu ajungă la dezbateri și la vot.

Consiliul de Administrație al TAROM a anunțat, într-un comunicat de presă, că a decis eliberarea din funcție a Mădălinei Mezei deoarece nu și-a îndeplinit contractul de mandat.