Evenimentul Zilei > Actualitate > Ministrul Transporturilor inaugurează repararea podul Agigea, cu 5 ani întârziere
Ministrul Transporturilor inaugurează repararea podul Agigea, cu 5 ani întârziere

Ministrul Transporturilor inaugurează repararea podul Agigea, cu 5 ani întârziere

Podul de peste Canalul Dunăre Marea Neagră, de la Agigea, care asigură legătura dintre nordul și sudul litoralului, pe DN39, și care ar fi trebuit reparat în 2012 cu bani împrumutați de guvern, va fi deschis, vineri, în prezența ministrului Transporturilor Alexandru Răzvan Cuc. Valoarea reparațiilor, realizată prin împrumut guvernamental, a ajuns, între timp, la aproape 15 milioane de euro.

Alexandru Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, împreună cu Marius Horia Tutuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, vor efectua, mâine, 26 mai 2017, o vizită de lucru in zona Podului Agigea, anunță Consiliul Județean Constanța. Circulația auto pe acest tronson a fost inchisă total pe data de 8 mai 2017, datorită unor lucrări de reabilitare ale acestui obiectiv. Odată încheiată această etapă, graficul de lucrări poate fi respectat, astfel încât circulatia să fie redeschisă la 4 benzi, fără restricții de tonaj sau viteză, pe intreg podul cel mai tarziu în data de 26 mai 2017, ora 00.00.

Și așa s-a întâmplat. În aceste momente, chiar cu câteva minute înainte de miezul nopții, pe podul care face legărtura între nordul și sudul litotarlului se circulă normal. “Ne preocupă fluidizarea circulației pe acest tronson, deoarece suntem în sezon estival, iar traficul va fi intens. În aceasta noapte se redeschide traficul auto pe Podul Agigea. Mâine, voi merge împreună cu domnul ministru Alexandru Răzvan Cuc să facem o evaluare a modului in care se desfășoară traficul in condițiile actuale. Vom discuta și despre alternativele pe care le-am putea implementa in vederea fluidizării circulației auto pentru stațiunile din sudul litoralului”, a transmis președintele CJ Constanța, Horia Țuțuianu

În perioada în care s-au efectuat lucrările de reparație pe Podul Agigea, traficul rutier a fost redirecționat pe noul pod, aflat la o distanta suplimentară de aproximativ 3 Km. Podul asigură legătura între partea de nord – est și cea de sud – est a litoralului romanesc. Acest pod are o lungime  de 269,5 m, o lățime de 14,8 m,  iar circulația se desfășoară pe 4 benzi (2 benzi pe sens).Podul  de la la Agigea a fost dat în folosință în anul 1983 și traversează Canalul Dunăre – Marea Neagră.