Evenimentul Zilei > International > Ministrul Sănătății din Marea Britanie și-a dat demisia, după ce a fost surprins sărutându-se cu propria consilieră. FOTO
Ministrul Sănătății din Marea Britanie și-a dat demisia, după ce a fost surprins sărutându-se cu propria consilieră. FOTO

Ministrul Sănătății din Marea Britanie și-a dat demisia, după ce a fost surprins sărutându-se cu propria consilieră. FOTO

Ministrul Sănătății din Marea Britanie și-a dat demisia, după imaginile virale publicate de presa internațională, care îl surprind sărutându-se cu propria consilieră.

Ministrul Sănătății din Marea Britanie, Matt Hancock, și-a dat demisia, sâmbătă, după ce în spațiul public au apărut fotografii cu acesta sărutându-și consiliera. Demnitarul a invocat ca motiv de demisie nerespectarea măsurilor de restricție impuse pe fondul pandemiei de coronavirus. Premierul Boris Johnson i-a acceptat scuzele și a trecut peste subiect.

Ministrul Sănătății își cere scuze. „Am dezamăgit cetățenii”

Ministrul Matt Hancock i-a înaintat, sâmbătă, premierului Boris Johnson demisia. El a spus că datorează scuze publice cetățenilor pe care i-a dezamăgit prin faptul că nu a respectat măsurile de restricție impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

„Le datorăm oamenilor, care au sacrificat atât de multe în această pandemie, să fim oneşti. (…) I-am dezamăgit. (…) Eu am făcut-o încălcând regulile”, a scris ministrul Sănătății din Marea Britanie în demisia înaintată premierului.

„Recunosc că am încălcat consemnele de distanţare socială în aceste circumstanţe. Am dezamăgit oameni şi îmi pare foarte rău. Rămân concentrat pe munca de a scoate ţara din pandemie şi aş fi recunoscător pentru respectarea vieţii private a familiei mele pe acest subiect personal”, a transmis fostul ministru Matt Hancock într-un comunicat.

Boris Johnson regretă retragerea ministrului

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, regretă retragerea ministrului de la conducerea Sănătății. Potrivit prim-ministrului statului britanic, Matt Hancock a fost unul dintre demnitarii care au contribuit eficient la gestionarea pandemiei și a problemelor cu care țara s-a confruntat în ultimele luni de zile.

„Ar trebui să fii extrem de mândru de munca ta. Sunt recunoscător pentru sprijinul tău şi cred că contribuţia ta la serviciul public este departe de a se fi încheiat”, s-a exprimat premierul Boris Johnson.

Purtătorul de cuvânt al lui Boris Johnson a transmis că „prim-ministrul a acceptat scuzele ministrului sănătăţii şi consideră subiectul încheiat”, arată Reuters.

Reprezentanții Partidului Laburist, în frunte cu Anneliese Dodds, au considerat că fostul ministru al Sănătății s-a aflat în conflict de interese și a încălcat propriile reguli impuse pe fondul pandemiei de coronavirus.

Tabloidul The Sun a publicat imagini luate de pe o cameră de supraveghere în care îl arată pe Matt Hancock, căsătorit şi tatăl a trei copii, sărutând-o pe Gina Coladangelo. O veche prietenă a cărei angajare a declanşat o adevărată polemică. Sărutul pasional a fost surprins în biroul său în ziua de 6 mai, perioada în care îmbrățișările erau interzise.