Evenimentul Zilei > Politica > Ministrul Muncii îi declară război lui Mircea Badea. Face jocurile PSD?
Ministrul Muncii îi declară război lui Mircea Badea. Face jocurile PSD?

Ministrul Muncii îi declară război lui Mircea Badea. Face jocurile PSD?

După ce Mircea Badea i-a făcut public numărul de telefon, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a reacționat virulent, susținând ca vedeta de la Antena 3 a incitat la ură.

Numai că, Mircea Badea nu a incitat la ură, ci doar le-a cerut telespectatorilor să o sune pe Violeta Alexandru, după ce numărul de telefon al acesteia era pe facebook, și să o întrebe ce măsuri a luat împotriva mamei fetei agresoare din Târgu Jiu, aceasta fiind angajată la o instituție din subordinea Ministerului Muncii. Mircea Badea a procedat la fel și cu numărul de telefon al șefului Consiliului Județean Gorj, tot cu referire la acest scandal.

După emisiune, Violeta Alexandru i-a transmis lui Mircea Badea că face ce vrea cu viața ei privată, și în consecință și cu numărul de telefon pe care îl deține, în proprietate privată. „Ce fac eu cu numărul de telefon este decizia mea.

Costurile pentru factura de telefon sunt acoperite de mine, nu de minister ca în cazul altor demnitari/șefi de instituții care au acest drept, de altfel. Oamenilor civilizați din această țară le-am răspuns personal la telefon, în măsura în care îmi permitea programul. Când nu puteam răspunde, cineva din echipa mea prelua mesajul și problema.

Am primit cele mai utile informații despre disfuncționalitățile din sistemul de stabilire sau de plată a pensiilor, despre lipsa de reacție a ITM-urilor la sesizările oamenilor, despre necesitatea digitalizării sistemului de primire a documentelor pentru diferite prestații. Sute, dacă nu mii de întrebări, inclusiv mesaje de mulțumire pentru plata Șomajului Tehnic.

Nu regret decizia mea de a păstra public numărul personal de telefon după ce am devenit ministru”, spune Violeta Alexandru, recunoscând astfel că numărul ei de telefon se afla pe pagina personală de facebook și, implicit, că Mircea Badea nu poate fi acuzat de nimic.

Cu toate astea, ministrul Muncii susține că realizatorul emisiunii „În gura presei” a incitat la ură, și asta pentru că a spus pe post numărul ei de telefon. „Numărul meu de telefon a fost folosit ieri pentru a incita la ură. Văd coordonarea între mai mulți politicieni pe acest subiect.

Cu acest mod agresiv de a face politică – care începe într-o parte a presei și duce până la PSD/foști PSD-iști, foști PRM-iști – lupt în continuare. Sunt oameni civilizați în această țară cărora, pentru că înjurăturile și blestemele (nici ei nu știu pentru ce) îmi țin telefonul ocupat, nu le pot răspunde acum. Poate au probleme serioase, aș fi vrut să le răspund, ca de obicei”, mai scrie Violeta Alexandru.

În acest scandal al fetei agresoare, ministrul Muncii spune că nu are nici implicație, și asta pentru că mama fetei nu este angajată la o instituție din subordinea ministerului pe care îl conduce, ci la DGASPC Gorj, aflată în curtea Consiliului Județean Gorj. „Nu a contat. M-ar fi omorât. Foloseau aceleași cuvinte”, a mai scris Alexandru.

Violeta Alexandru lasă să se înțeleagă că în spatele lui Mircea Badea ar fi chiar PSD. „De peste o lună, se montează tot felul de campanii (că aș avea interese în traficul de femei – victime ale traficului de persoane, în dispariția de copii din România sau că încurajez violența asupra copiilor), enormități și minciuni nedemne chiar și pentru nivelul lor în PSD. Răspândirea urii și întreținerea disensiunilor din societate sunt principalele acțiuni de campanie electorală ale PSD, de la începutul pandemiei.

Au creat panică, au răspândit ură și au făcut tot ce le-a stat în putință pentru a crea fracturi majore între societate și autorități, în scop electoral, fără să se preocupe vreo clipă de efectele pe care aceste demersuri le au asupra oamenilor. De ieri sunt înjurată la comandă. Blestemată. Se numește incitarea la ură”, a mai scris ministrul.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: